Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 06.02.2017

Skoro polovina građana Srbije podržava članstvo u EU

Glas Amerike 06.02.2017
Ukoliko bi se u Srbiji sutra održao referendum o ulasku Srbije u Evropsku uniju 47 odsto građana Srbije bi glasalo za, dok bi 29 odsto bilo protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. To je… »

Tramp se sastaje sa NATO liderima u maju

Glas Amerike 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp pristao je da prisustvuje sastanku NATO lidera u maju. Tramp je u nedelju telefonom razgovarao sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom, a jedna od tema bio je i separatistički konflikt u istočnoj… »

Većina dece ne bi prijavila uznemiravanje na internetu

Glas Amerike 06.02.2017
Gotovo 90 odsto dece uzrasta od 10 do 15 godina poseduje mobilni telefon, a većina njih je spremna da ostavi svoje lične podatke na internetu, uključujući adresu stanovanja, objavila je organizacija "Save the children" povodom Dana bezbednog… »

Kremlj traži izvinjenje Foks njuza

Glas Amerike 06.02.2017
Kremlj je zatražio izvinjenje od televizije Foks njuz zbog komentara koje je novinar Bil O'Rajli izneo o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u intervjuu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u nedelju. O'Rajli je Putina nazvao “ubicom” nakon… »

Raonić: "Narodni referendum" usijao bi situaciju u CG

Glas Amerike 06.02.2017
Nakon nedavnih najava najjače opozicione grupe, Demokratskog fronta, da će organizovati "narodni referendum" o članstvu Crne Gore u NATO, analitičari ocjenjuju da bi takav razvoj događaja usijao ionako vruću političku situaciju u zemlji… »

U Rumuniji nastavljeni masovni protesti

Glas Amerike 06.02.2017
Masovni protesti građana u Rumuniji protiv nove socijaldemokratske vlade nastavljeni su u ponedeljak, i pored toga što je Vlada ukinula dekret koji je izazvao proteste, a koji predviđa amnestiju za korupciju. Demonstranti sada traže odlazak… »

Porast broja civilnih žrtava u Avganistanu

Glas Amerike 06.02.2017
Ujedinjene nacije zabeležile su zabrinajavajuće povećanje broja dečijih žrtava u Avganistanu tokom 2016 - čak 24 odsto, dok se ukupan broj civilnih žrtava u sukobima u toj zemlji povećao za tri odsto u odnosu na godinu pre toga. U nasilju je… »

Posle neverovatnog preokreta, Pejtriotsi osvojili Super Boul

Glas Amerike 06.02.2017
Nju Ingland Pejtriotsi još jednom su pomerili granice kada se radi o američkom fudbalu... osvojili su peti Superboul u istoriji kluba, što je rekord od sjedinjavanja starog NFL-a i Američke fudbalske lige krajem 1960-ih, ali je način na koji su… »

Patriotsi protiv Flakonsa

Glas Amerike 06.02.2017
Ekipa Nju Ingland Patriotsa osvojila je 51. Super Bowl odnosno naslov prvaka profesionalne lige američkog fudbala (NFL), nakon što je noćas u Hjustonu na NRG stadionu pred 73.000 navijača u produžetku pobedila Atlanta Falkonse sa 34:28, osvojivši… »

Pravna bitka oko Trampove uredbe

Glas Amerike 06.02.2017
U Sjedinjenim Državama zaoštrava se pravna bitka oko uredbe predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska građana iz sedam većinski muslimanskih zemalja. Gotovo 100 kompanija, dvije savezne države i dva bivša državna sekretara su argumente protiv… »