Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 06.02.2017

Saša Janković sutra podnosi ostavku

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković podneće u sutra 7. februara ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za izbornu kampanju pred predsedničke izbore, saznaje Danas. Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava… »

Novi propisi o kontroli goriva: Inspektori sada mogu da kontrolišu i krajnje korisnike

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila. Prema novim propisima, inspektori mogu kontrolisati i gorivo u… »

Još danas lepo vreme: Zima se večeras vraća u Srbiju i donosi ledenu nedelju

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti pretežno oblačno, ali toplo vreme. U većini mesta biće suvo, samo pre podne na severu i još ponegde sa slabom kišom. Sunčani periodi očekuju se u centralnim i… »

Zakon o dualnom obrazovanju uskoro na javnoj raspravi

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Zakon o dualnom obrazovanju uskoro bi trebalo da se nađe na javnoj raspravi, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Šarčević je, na otvaranju konferencije “Dualno obrazovanje u funkciji efikasnijeg… »

Za nasilje i prekršaje dece u školi kažnjavaće se roditelji

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast drugog učenika ili nastavnika nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa novčane kazne od 30.000 do 100.000 dinara. Roditelji će ukoliko ove odredbe… »

Program manifestacije "Štampana reč"

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Čačak - U Galeriji Narodnog muzeja, u četvrtak 9. februar sa početkom u 19 časova biće otvarena izložba i uručene nagrade "Isailo A. Petrović" i "Danica Marković". Izložbu otvara istoričar umetnosti Zorica Zlatić Ivković. U programu… »

Stamatović: Narod gradi i brani državnu imovinu od raspikuća

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Čajetina, Zlatibor - Narodna radna akcija kojom će početi izgradnja najveće panoramske gondole na svetu počinje u subotu, 11. februara u 10 časova. Opština Čajetina pozvala je danas građane Zlatiborskog okruga i sve zainteresovane da se tog dana… »

Mačkat za vikend domaćin suvomesnatih proizvoda

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Čajetina - U podzlatiborskom selu Mačkat, u porti crkve Svetog proroka Ilije, od 10. do 12. februara biće održan tradicionalan Sajam suvomesnatih proizvoda - "Pršutijada 2017." Za petak 10. februara u 11:00 časova najavljeno je svečano otvaranje… »

Smetovi koštali milione

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
U Novoj Varoši je ukinuta vanredna situaija koja je 8. januara uvedena u seoskim mesnim zajednicama Jasenovo, Bela Reka, Akmačići i Negbina gde je bilo i najviše problema, kao i u naseljima Brdo i Tikva iznad grada, prenosi pisano izdanje Varoških… »

Pioniri BIP-a na priprema u Kosjeriću

Glas Zapadne Srbije 06.02.2017
Kosjerić, Čačak - Najmlađa selekcija, pioniri Fudbalskog kluba "Bip", u subotu je otputovala za Kosjerić, gde će obaviti pripreme za predstojeći deo takmičenja. Kako je saopšteno, pripreme će trajati osam dana. Trener kluba Milutin Marušić… »