Izvor: Insajder arhiva vesti 06.02.2017

Udruženje Stepa Stepanović: Država na prevaru gradi benzinsku stanicu

Insajder 06.02.2017
Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović iz Beograda najavljuje proteste zbog današnjeg, kako kažu, prevarantskog početka gradnje benzinske stanice s pretakalištem za tečni naftni gas u tom naselju. U saopštenju Udruženja se navodi da je… »

Vođe navijačke grupe vežbale pucanje na poligonu Vojske Srbije?

Insajder 06.02.2017
Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi u saopštenju, zloupotrebili službeni položaj, ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine… »

Janković: Čuvajte zaštitnika građana, ja sam svoju misiju ovde završio

Insajder 06.02.2017
Čuvajte zaštitnika građana, ja sam svoju misiju ovde završio - tim rečima se ombudsman Saša Janković obratio prisutnima na večerašnjem prijemu povodom 10 godina postojanja te institucije. Janković je obraćanje počeo pozdravom svojim… »

Vođi navijača Belivuku određen pritvor zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela

Insajder 06.02.2017
Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor Veljku Belivuku, osumnjičenom za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara u centru Beograda, potvrđeno je za Insajder.net u Višem sudu. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je… »

Vođa navijača Belivuk: Umesto kućnog zatvora u pritvor za ubistvo

Insajder 06.02.2017
Veljko Belivuk, osumnjičen da je prošlog ponedeljka u centru Beograda na tramvajskim šinama upucao i ubio Vlastimira Miloševića, trebalo je da bude u kućnom zatvoru. On, međutim, još nije počeo izdržavanje te kazne jer je njegov predmet, kako je… »

Suđenje za ratni zločin u Kravici: Imena žrtava čitana 50 minuta

Insajder 06.02.2017
Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca u slučaju Srebrenica počelo je danas čitanjem optužnice pred Odeljenjem Višeg suda u Beogradu za ratne zločine… »

Vučić: Priština je želela da izbegne Beograd

Insajder 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je postizanjem sporazuma o uređenju prostora kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sačuvan mir i da su Srbi dobili sve što su tražili, ali da mu nije jasno zbog čega nije primenjen prethodni… »

FHP: Krivična prijava zbog zločina na planini Igman 1993.

Insajder 06.02.2017
Fond za humanitarno pravo podneo je 31. januara krivičnu prijavu Tužilaštvu Srbije za ratne zločine za zločin počinjen u julu 1993. nad ratnim zarobljenicima, pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine, na Golom brdu na planini Igman u BiH. Kako je FHP… »

I kockarnicama, Bus Plusu, taksi prevozu... država omogućila da ne plaćaju PDV

Insajder 06.02.2017
Odlukom države, čak 30 oblasti poslovanja ne podleže sistemu PDV-a, bez jasnog i logičnog kriterijuma. Prema istraživanju Insajdera, plaćanja PDV-a oslobođeni su, između ostalih, delatnosti železničkog, gradskog, vazdušnog i taksi prevoza… »