Izvor: Jug press arhiva vesti 06.02.2017

„Alfa Plam“ dobitnik priznanja „Najbolje iz Srbije 2016“

Jug press 06.02.2017
VRANJE Kompanija Alfa Plam najuspešnija firma u Vranju ponovo se okitila prestižnim prizananjem „Najbolje iz Srbije za 2016“, koju dodeljuju Ministarstvo trgovine i Privredna komora Srbije. Ovo vranjsko preduzeće dobitnik je nagrade u dve… »

U Vranju menjaju lične karte ceo dan

Jug press 06.02.2017
VRANJE Zbog povećanog interesovanja za zamenu ličnih karata na starom obrascu, šalteri Policijske uprave u Vranju će i dalje raditi pojačanim kapacitetom, sve do kraja februara 2017. godine, saopšteno je iz ove Policijske uprave. Građani će… »

Pavlović: U budžetu opštine Bujanovac povećana podrška poljoprivrednicima i novim zapošljavanjima

Jug press 06.02.2017
Načelnik odeljenja za finansije u opštini Bujanovac Boban Pavlović rekao je za JUGpress da je ovogodišnji budžet te opštine razvojni I prilagodjen stanovništvu. “ Mi smo imali posebne javne rasprave sa poljoprivrednicima gde su oni iskazali svoje… »

Predstavnici SKGO u Medvedji zbog projekta

Jug press 06.02.2017
MEDVEDJA U lokalnoj upravi u opštini Medvedja danas su boravili predstavnici Stalne konferencije gradova i opština radi impementacije paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Predstavnik Stalne konferencije gradova i… »

“Tajna Teslinih svetlosnih čestica” u Leskovcu

Jug press 06.02.2017
LESKOVAC Džordž (Đorđe) Frakson Špirić, klinički hipoterapeut i Australijanac srpskog porekla održao je prezentaciju nazvanu „Tajna Teslinih svetlosnih čestica“ u leskovačkom Narodnom muzeju. Suorganizator prezentacije je Udruženje… »

Vlasotince : Subvencije za “Vodovod” i “Komunalac”

Jug press 06.02.2017
VLASOTINCE JKP “Komunalac” dobiće iz opštinskog budžeta ove godine subvenciju od 4 miliona dinara, dok je za JKP “Vodovod” opredeljen iznos od 23 miliona dinara, odlučili su odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sednci održanoj 6… »

Vesnici proleća

Jug press 06.02.2017
VRANJE Visoke temperature u poslednja tri dana u Vranju su istopile sneg i izmamile iz zemlje prve visibabe. Dosta je toplo za ovo doba godine, tako da se vesnici proleća mogu videti skoro u svakoj bašti u gradu i predstavljaju pravi užitak za oči. Do… »

“Najbolje iz Srbije” za brendirani “leskovački ajvar”

Jug press 06.02.2017
LESKOVAC Pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Ministarstva za turizam i trgovinu u Novom Sadu Leskovački ajvar dobio je još jedno priznanje, „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji „brendova sa zaštićenim geografskim poreklom. “Ovo… »

Besplatno učenje stranih jezika

Jug press 06.02.2017
VRANJE U vreme zimskog raspusta Narodni univerzitet u Vranju organizuje besplatne kurseve engleskog i grčkog jezika. Namenjeni su učenicima osnovnih i srednjih škola. Kurs razgovornog engelskog je počeo u ponedeljak i trajaće 10 dana. Učenje grčkog… »

Da li se već zna ko će dobiti nagradu “Branko Miljković”?

Jug press 06.02.2017
NIŠ Niški kulturni centar je 29. januara obnarodovao imena kandidata za književnu nagradu „Branko Miljković“ koja se dodeljuje za knjigu poezije. Žiri za dodelu nagrade koga čine šabački književnik Tomislav Marinković, književna kritičarka… »