Izvor: Kurir arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o predlogu podele KOSOVA: Stav Srbije jasan o integritetu

Kurir 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije, da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj… »

Vazura mi je alibi, nisam ubio karatistu: Velja Nevolja saslušavan satima!

Kurir 06.02.2017
Vođa navijača crno-belih Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, satima je saslušavan posle čega mu je određen pritvor, ekskluzivno saznaje KURIR! BEOGRAD - Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (32), zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen zbog sumnje… »

Nove uredbe o kontroli kvaliteta: Inspektori proveravaju i gorivo u vozilima

Kurir 06.02.2017
Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila. Prema novim propisima, inspektori mogu kontrolisati i gorivo u… »

Istraživanje: Skoro polovina Srba podržava članstvo u EU

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Učlanjenje Srbije u Evropsku uniju podržava 47 odsto građana Srbije, dok je 29 odsto protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem… »

Tramp: Ljudi pristižu u gomilama, ako se nešto desi – krivite sudiju!

Kurir 06.02.2017
Dao sam instrukcije Ministarstvu za unutrašnju bezbednost da proverava ljude koji ulaze u našu zemlju veoma pažljivo, naveo je Donald Tramp na Tviteru. Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da je Ministarstvu za unutrašnju bezbednost… »

Najavio ostavku Janković: Moja misija ombudsmana je završena

Kurir 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković odbrojava poslednje sate i dane na toj funkciji, a večeras je to i javno potvrdio. "Čuvajmo instituciju zaštitnika građana, trebaće nam, a ja sam svoju misiju ovde završio", poručio je večeras zaštitnik… »

(Foto) Vučić o dualnom obrazovanju: Kod nas je filozofija diplome zamenila filozofiju rada

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju. "Kod nas se pojavila filozofija diplome, a izgubila filozofija rada zbog čega svako… »

Panika na egejskom moru: Jak zemljotres na Lezbosu i u Turskoj

Kurir 06.02.2017
Jak zemljotres pogodio je rano jutros grčko ostrvo Lezbos i egejsku obalu Turske. Prema informacijama Atinskog geofizičkog instituta, epicentar zemljotresa bio je u severnom delu ostrva. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti… »

Danas počinje suđenje za zločin u Srebrenici

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici počinje danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Početak suđenja je u decembru bio odložen zbog… »

Samo 7 inspektora čuva zdravlje beograđana: 1.000 tona hrane i pića povučeno, u toku kontrola hleba

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Iako tržišna inspekcija u Beogradu ima samo sedam inspektora, prošle godine su pronađene nepravilnosti tokom svake četvrte kontrole, te se može govoriti o dobrim rezultatima, ocenio je Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede. Od 1… »