Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o predlogu podele KOSOVA: Stav Srbije jasan o integritetu

Kurir 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije, da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj… »

Istraživanje: Skoro polovina Srba podržava članstvo u EU

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Učlanjenje Srbije u Evropsku uniju podržava 47 odsto građana Srbije, dok je 29 odsto protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem… »

(Foto) Vučić o dualnom obrazovanju: Kod nas je filozofija diplome zamenila filozofiju rada

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju. "Kod nas se pojavila filozofija diplome, a izgubila filozofija rada zbog čega svako… »

Martinović (SNS): Srbija očekuje izručenje Ramuša Haradinaja

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović danas je u razgovoru sa poslanicima Skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom u Beogradu rekao da očekuje da će francusko pravosuđe izručiti Srbiji… »

Mogerini: Iz Kosovske Mitrovice konačno ohrabrujuće vesti

Kurir 06.02.2017
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da su iz Kosovske Mitrovice tokom vikenda "konačno pristigle ohrabrujuće vesti". U izjavi pre početka sastanka minstara spoljnih poslova EU u Briselu šefica evropske diplomatije je ujedno najavila… »

6 Imena: Utvrđena lista kandidata za članove REM

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, na predlog poslaničkih grupa SNS, DjB i DS. Svaka od tih poslaničkih grupa predložila je po dva… »

Novi ambasador u Kazahstanu: Vladan Matić predstavljaće Srbiju

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je ukaz o postavljanju na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Kazahstanu Vladana Matića, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku. Kako se navodi, ukaz je donet 3. februara… »

Sanda Rašković Ivić: Jeremić može da bude pomiritelj Srba na Kosovu

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Šefica novoformiranog poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi predsednički kandidat Vuk Jermić mogao da bude pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu i Metohiji. "Vuk Jeremić tek treba da iznese… »

Sve što ste želeli da znate o predsedničkim izborima Sedmi od 2000, a čak 17. od višestranačja 1990!

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Predsednički izbori 2017. biće sedmi od 2000. godine, a 11. od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković treba da raspiše predsedničke izbore do početka marta, odnosno 90 dana pre… »

Lider radikala spreman za predsedničke izbore Šešelj: Ne očekujem fer nadmetanje, ali ću se boriti!

Kurir 06.02.2017
Predsednik SRS i kandidat te stranke za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je danas da ne očekuje fer izbore, ali da je spreman za borbu. Šešelj je rekao da se u opštinskim odborima SRS već vrši instruktaža članova biračkih odbora "u… »