Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Tramp: Ljudi pristižu u gomilama, ako se nešto desi – krivite sudiju!

Kurir 06.02.2017
Dao sam instrukcije Ministarstvu za unutrašnju bezbednost da proverava ljude koji ulaze u našu zemlju veoma pažljivo, naveo je Donald Tramp na Tviteru. Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da je Ministarstvu za unutrašnju bezbednost… »

Panika na egejskom moru: Jak zemljotres na Lezbosu i u Turskoj

Kurir 06.02.2017
Jak zemljotres pogodio je rano jutros grčko ostrvo Lezbos i egejsku obalu Turske. Prema informacijama Atinskog geofizičkog instituta, epicentar zemljotresa bio je u severnom delu ostrva. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti… »

Trampova putovanja: Evo gde šef Bele kuće prvo dolazi

Kurir 06.02.2017
Plan putovanja novog američkog predsednika Donalda Trampa, nakon razgovora sa svetskim liderima, počinje da dobije obrise, a sve je izvesnije da će novi lider SAD posetiti Evropu krajem maja i početkom jula. Tramp je u nedelju razgovarao telefonom sa… »

Nemci upozoravaju: Evropska unija pred krahom, danas je kao SFRJ uoči rata!

Kurir 06.02.2017
Sa nacionalističkim smutnjama, ekonomskom krizom i podelama, Evropska unija danas, 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju krajem 1980-ih, piše „Dojče vele“, uz ocenu da EU mora da se osposobi da zaista složno… »

Američki novinar nazvao Putina ubicom: Moskva hitno traži izvinjenje!

Kurir 06.02.2017
Kremlj smatra neprihvatljivim i uvredljivim izjavu novinara američke televizije Foks njuz na račun predsednika Rusije Vladimira Putina i očekuje da dobije izvinjenje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Novinar Foks njuza je, između ostalog… »

(Foto) u Rumuniji dva protesta: Jedni traže ostavku premijera, drugi predsednika!

Kurir 06.02.2017
U Bukureštu se večeras održavaju dva protestna skupa - na jednom se traži ostavka predsednka a na drugom premijera. Broj okupljenih na mitingu, ispred sedišta vlade i kontramitingu ispred sedišta predsednika, znatno je manji nego prethodnih večeri… »

(Video) Monarh s najdužom vladavinom na svetu: Elizabeta II slavi 65 godina na tronu!

Kurir 06.02.2017
LONDON - Britanska kraljica Elizabeta II (90), aktuelni suveren sa najdužom vladavinom na svetu, danas će proslaviti "safirni jubilej" i na taj način postati prvi britanski monarh koji je obeležio 65 godina vladavine Ujedinjenim Kraljevstvom, pišu… »

Pao dogovor: Merkelova kandidat konzervativaca za kancelara

Kurir 06.02.2017
Vladajuća nemačka koalicija CDU/CSU postigla je dogovor da Angela Merkel bude njihov kanidat za kancelara na izborima 24. septembra, bez obzira na različite stavove o rešavanju izbegličke krize. Hrišćansko-demokratska unija Angele Merkel i bavarska… »

Američki Difens njuz otkrio: Avijacija nam se raspada, dve trećine lovaca ne može da leti!

Kurir 06.02.2017
Skoro dve trećine, odnosno oko 62 odsto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 „Hornet“ i „Superhornet“ nije u stanju da leti, saopštava list „Difens njuz“. Kako se navodi, oko 27 odsto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 odsto na… »

Asanž prozvao Britaniju i Švedsku: Vratite mi slobodu!

Kurir 06.02.2017
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponovo je zamolio Veliku Britaniju i Švedsku da poštuju rešenje Ujedinjenih nacija po kom je on “proizvoljno zatvoren” i da mu vrate slobodu. Radna grupa za proizvoljni pritvor Saveta Ujedinjenih nacija za… »