Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Istraživanje BBC: Ko će lakše dobiti posao, Adam ili Muhamed

N1 Info 06.02.2017
Britanski javni servis BBC sproveo je istraživanje o ponašanju poslodavaca prema Britancima muslimanskog porekla, a dilema je bila da li će se između dva identična kandidata kompanija odlučiti za Adama ili za Muhameda? Osobi sa imenom koje zvuči… »

Asanž pozvao Veliku Britaniju i Švedsku da ga oslobode

N1 Info 06.02.2017
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponovo je pozvao Veliku Britaniju i Švedsku da sprovedu odluku odbora UN koji je pre godinu dana ocenio da je njegovo pritvaranje čin "samovolje", prenose mediji. "Pozivam Veliku Britaniju i Švedsku da postupe… »

Izrael usvojio zakon o legalizaciji jevrejskih naselja

N1 Info 06.02.2017
Izraelski poslanici usvojili su kontroverzni zakon o legalizaciji eksproprijacije zemlje u privatnom palestinskom vlasništvu na Zapadnoj obali. Zakon je usvojen sa 60 glasova "za", uz 52 "protiv" pošto je izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio da… »

Tramp na ručku sa vojnicima: Pobedićemo radikalni terorizam

N1 Info 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pobediti "radikalni islamski terorizam" i "sile smrti". "Nek znaju sile smrti i razaranja da će ih Amerika i njeni saveznici pobediti", rekao je Tramp u… »

Polovina američkih vojnih aviona ne može da poleti

N1 Info 06.02.2017
Skoro dve trećine, odnosno oko 62 odsto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 "Hornet“ i "Superhornet“ nije u stanju da leti, objavio je list "Difens njuz". Kako se navodi, oko 27 odsto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 odsto na čekanju… »

UN: Islamska država u defanzivi, i dalje ozbiljna pretnja

N1 Info 06.02.2017
Džihadistička organizacija Islamska država trenutno je u vojnoj defanzivi zbog smanjenih prihoda i kapaciteta za regrutovanje novih članova, navodi se u objavljenom izveštaju UN. Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je u izveštaju da… »

Tramp krivi sudiju za eventualne buduće terorističke napade

N1 Info 06.02.2017
Federalni Apelacioni sud iz San Franciska odbacio je zahtev Trampove administracije da se njegova uredba o zabrani ulaska u zemlju za građane sedam, pretežno muslimanskih država, hitno vrati na snagu. Pravni rat predsednika i sudova postaje sve… »

Premijer Rumunije za N1: Ima puno onih koji nas podržavaju

N1 Info 06.02.2017
Demonstracije u Rumuniji se ne smiruju. Nakon što stotine hiljada ljudi danima protestuje protiv uredbe koja bi dozvolila političarima da izbegnu sudsko gonjenje, vlada ju je juče povukla. Međutim, sada se traži ostavka vlade. Premijer Rumunije Sorin… »

Kineski veliki putnički avion konkurencija Boingu i Erbasu

N1 Info 06.02.2017
Novi veliki putnički avion C919, koji je proizveden u Kini, počeće sa letovima do sredine ove godine. U pitanju je kinski proizvod koji je zamišljen kao konkurent Erbasovim i Boingovim avionima iste klase. Komunistička partija Kine saopštila je da… »

Meteor osvetlio nebo iznad nekoliko američkih država

N1 Info 06.02.2017
Meteor koji je proleteo iznad jezera Mičigen osvetlio je prošle noći nebo iznad nekoliko saveznih država američkog Srednjeg zapada. Kamere u policijskim vozilima snimile su oko 1.30 u Viskonsinu i Ilinoisu veliku svetlucavu loptu koja se brzo… »