Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 06.02.2017

Inspektori i policija će na putevima proveravati gorivo u rezervoarima vozila

Nova ekonomija 06.02.2017
Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su na snagu a predviđaju kontrolu goriva i u rezervoarima. Prema novim propisima, inspektori mogu kontrolisati i gorivo u rezervoarima vozila, tačnije kamiona, autobusa i… »

Vučić: Dugoročni rast nemoguć bez promena u obrazovanju

Nova ekonomija 06.02.2017
Nećemo moći da obezbedimo dugoročni održivi razvoj bez promena u sistemu obrazovanja, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora sa državnim sekretarom za obrazovanje, istraživanja i inovacije Švajcarske Maurom del… »

Potrošači treba da vode računa o deklaraciji i ne treba da kupuju hranu bilo gde

Nova ekonomija 06.02.2017
Od 1. januara 2016. inspekcija je sa tržišta povukla skoro 1.000 tona hrane i pića. Od toga je 86,7 tona prehrambenih proizvoda biljnog porekla i 54 tone pića. Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede za RTS kaže da su to rezultati rada… »

PREOKRET: Donald Tramp rekao da pruža snažnu podršku NATO

Nova ekonomija 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp izrazio je snažnu podršku NATO, ali je pozvao evropske članice te alijanse da se više angažuju, saopštila je Bela kuća. Tramp se u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom saglasio… »

Nekoliko stotina policajaca protestovalo danas ispred zgrade novosadskih sudova

Nova ekonomija 06.02.2017
Više stotina policajaca iz Vojvodine i ostatka Srbije protestovali su danas ispred zgrade novosadskih sudova, zahtevajući strožije kazne i brže rešavanje slučajeva napada na policajce tokom obavljanja službene dužnosti. Protest su pokrenuli… »

Nikolić pozvao kinesku kompaniju Đangsu Nantong San Đan da posluje u Srbiji

Nova ekonomija 06.02.2017
Srbija je plodno tlo za investicije iz Kine, u šta su se već uverile brojne kineske kompanije, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije Đangsu Nantong San Đan konstrakšn grup (Jiangsu Nantong San Jian… »

Vojni sindikat: Ubijeni Sale Mutavi i uhapšeni Belivuk koristili strelište i municiju Vojske Srbije

Nova ekonomija 06.02.2017
Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi u saopštenju, zloupotrebili službeni položaj ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine da… »

Oglašena prodaja preduzeća Želvoz iz Smedereva

Nova ekonomija 06.02.2017
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije oglasila je danas prodaju preduzeća Želvoz u stečaju iz Smedereva čija je procenjena vrednost 1,15 milijardi dinara. Želvoz je ponuđen na prodaju kao pravno lice, a prodaja će se obaviti… »

Saša Janković sutra podnosi ostavku

Nova ekonomija 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković podneće ostavku u utorak, 7. februara, piše dnevni list Danas. Kako navodi taj list, Janković će odluku o podnošenju ostavke saopštiti na prijemu koji organizuje u Palati Srbija povodom 10 godina od osnivanja… »

Roditelji dece koja maltretiraju druge đake plaćaće kaznu od 30.000 do 100.000 dinara

Nova ekonomija 06.02.2017
Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast učenika ili nastavnika nacrt novog zakona predviđa kazne od 30.000 do 100.000 dinara. Roditelji će, ukoliko ove odredbe budu usvojene, osetiti na "novčaniku" i ako ne… »