Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 06.02.2017

U EU bi 47 odsto građana

Novi magazin 06.02.2017
Članstvo u EU bi na referendumu podržalo 47 odsto građana Srbije, dok bi 29 odsto glasalo protiv, saopštila je danas Kancelarija za evropske integracije. Ako bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje naše zemlje u… »

Đurović o učešću predstavnika Kosova u PSSE

Novi magazin 06.02.2017
Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović razgovarala je danas sa poslanicima Skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom o učešću predstavnika Kosova u radu PSSE kao i o evrointegracijama… »

Mogerini: Konačno ohrabrujuće vesti iz Kosovske Mitrovice

Novi magazin 06.02.2017
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da su iz Kosovske Mitrovice tokom vikenda "konačno pristigle ohrabrujuće vesti". U izjavi pre početka sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu šefica evropske diplomatije je ujedno najavila… »

Utvrđena lista kandidata za članove REM

Novi magazin 06.02.2017
Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na predlog poslaničkih grupa. Srpska napredna stranka (SNS) predložila je Miloša Rajkovića i… »

Veselji: Uskoro kosovska vojska, investiraćemo u oružje

Novi magazin 06.02.2017
Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je izneo tvrdnju da će kosovska vojska biti uskoro formirana. On smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji sa međunarodnom zajednicom, prenose prištinski mediji. "Proces odlučivanja… »

Ivošević: Vučić ne mora da podnese ostavku ako se kandiduje za predsednika

Novi magazin 06.02.2017
Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević izjavio je danas da Saša Janković mora da podnese ostavku na mesto zaštitnika građana zbog kandidature za predsednika Srbije, dok premijer Aleksandar Vučić to ne bi morao da učini ako se kandiduje, ali… »

Stefanović i Čepurin o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti

Novi magazin 06.02.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa amasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala. Kako je… »

Skupština Kosova u četvrtak i o severu Mitrovice

Novi magazin 06.02.2017
Sednica Skupštine Kosova, na čijem su dnevnom redu i dve inicijative premijera Ise Mustafe za razmatranje situacije u severnoj Mitrovici i o primeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, biće u četvrtak, 9. februara, odlučilo je danas njeno… »

Obradović: Gojković da služi interesima parlamenta, a ne Vučića i Vlade Srbije

Novi magazin 06.02.2017
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković da "prestane da služi interesima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije" i da zakaže "bar jednu" sednicu parlamenta posvećenu nekoj od aktuelnih tema… »

Vesić: Sprečićemo zloupotebu odštete usled napada napuštenih životinja

Novi magazin 06.02.2017
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Beograd u 2016. godini za vansudska poravnanja naknade štete usled napada napuštenih životinja isplatio 24 miliona dinara i dodao da se mora stati na put organizovanoj grupi ljudi koja… »