Izvor: Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o podeli Kosova: Ustav Srbije jasan o integritetu

Politika 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima… »

Od danas novine u kontroli goriva

Politika 06.02.2017
Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila. Prema novim propisima, inspektori mogu kontrolisati i gorivo u… »

Podrška članstvu Srbije u EU 47 odsto

Politika 06.02.2017
Probleme Beograda i Prištine trebalo bi rešavati nezavisno od toga da li to traži EU, smatra 58 procenata građana. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 47 odsto građana Srbije glasalo… »

Zaštitnik građana obeležio deset godina rada

Politika 06.02.2017
Institucija Zaštitnika građana obeležila je deset godina postojanja i rada, a ombudsman Saša Janković pozvao je da se čuva institucija zaštitnika građana, poručivši da je on svoju misiju tu završio. „Srbija danas ima instituciju. Institucije… »

Dualno obrazovanje najvažnija tema za Srbiju

Politika 06.02.2017
Kod nas se pojavila filozofija diplome i čekanja da država obezbedi posao, a izgubila filozofija rada, rekao je premijer Vučić na skupu u Privrednoj komori Srbije. Ukoliko hoćemo da promenimo svoju zemlju moraćemo da prihvatimo dualno obrazovanje… »

Zemljotres u Turskoj, najmanje četiri osobe povređene

Politika 06.02.2017
ANKARA – Zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale, čiji je epicentar bio u Egejskom moru, zatresao je jutros obalu Turske, saopštio je turski seizmološki centar. U zemljotresu je oštećeno više kuća u pet sela, a najmanje četiri osobe su… »

Optuženi za streljanje muslimana negiraju krivicu

Politika 06.02.2017
Zamenici tužioca izložili optužnicu protiv osmorice bivših pripadnika MUP-a Republike Srpske i pročitali imena 1.313 žrtava. Pred Većem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, počelo je suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade… »

Vujović: Potrošači treba da vode računa o deklaraciji

Politika 06.02.2017
Iako tržišna inspekcija u Beogradu ima samo sedam inspektora, prošle godine su pronađene nepravilnosti tokom svake četvrte kontrole, te se može govoriti o dobrim rezultatima, ocenio je danas Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede. Od 1… »

Tramp: Podrška NATO-u, veći angažman Evropljana

Politika 06.02.2017
VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izrazio je snažnu podršku NATO-u, ali je pozvao evropske članice te alijanse da se više angažuju, saopštila je Bela kuća. Tramp se, u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom… »

Nikolić: Sa Srbijom je danas daleko lakše poslovati

Politika 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd” i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju istakavši da je sa našom zemljom danas daleko… »