Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o podeli Kosova: Ustav Srbije jasan o integritetu

Politika 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima… »

Podrška članstvu Srbije u EU 47 odsto

Politika 06.02.2017
Probleme Beograda i Prištine trebalo bi rešavati nezavisno od toga da li to traži EU, smatra 58 procenata građana. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 47 odsto građana Srbije glasalo… »

Dualno obrazovanje najvažnija tema za Srbiju

Politika 06.02.2017
Kod nas se pojavila filozofija diplome i čekanja da država obezbedi posao, a izgubila filozofija rada, rekao je premijer Vučić na skupu u Privrednoj komori Srbije. Ukoliko hoćemo da promenimo svoju zemlju moraćemo da prihvatimo dualno obrazovanje… »

Veselji: Kosovska vojska biće uskoro formirana

Politika 06.02.2017
PRIŠTINA– Predsednik takozvane kosovske skupštine Kadri Veselji danas je izneo tvrdnju da će kosovska vojska biti uskoro formirana i smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji sa međunarodnom zajednicom, prenose prištinski… »

Podrška Velike Britanije suzbijanju krijumčarenja duvana

Politika 06.02.2017
Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom i predstavnicima Agencije za carine i poreze o dosadašnjoj uspešnoj saradnji u oblasti suzbijanja… »

Utiče li sukob dva Donalda na Srbiju

Politika 06.02.2017
Još nije jasno da li će se narušeni odnosi EU i SAD u bliskoj budućnosti okončati interesnom nagodbama ili je reč o strategiji konfrontacija na više frontova, smatra Radmila Nakarada. Dva Donalda sada ukrštaju koplja. Tusk, predsednik Evropskog… »