Izvor: Pravda arhiva vesti 06.02.2017

Otkrivene karte: "Kongresmen koji hoće razmenu je blizak albanskom lobiju"

Pravda 06.02.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je o zidu u Kosovskoj Mitrovici postignut isti dogovor 8. decembra kao ovaj koji je sada primenjen. - Ne znam šta je neko želeo u narednim danima, još se pitam o čemu se radi. A onima koji pametuju i govore da… »

Otvaraće nam rezervoare: Inspektori će moći da kontrolišu i krajnje korisnike goriva

Pravda 06.02.2017
Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila. Prema novim propisima, inspektori mogu kontrolisati i gorivo u… »

Kreće obračun: Najveći na svetu „napadaju“ Trampa!

Pravda 06.02.2017
Oko 100 kompanija, među kojima i Epl, Gugl i Majkrosoft, podnele su zajedničku tužbu protiv uredbe predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD. Ove kompanije tvrde da ta uredba „znatno šteti američkom poslovanju“. Među… »

Nikolić: Sa Srbijom je mnogo lakše poslovati nego ranije!

Pravda 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije “Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd” i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju istakavši da je sa našom zemljom danas daleko lakše… »

Dojče vele: Nemačka politički patuljak, EU liči na Jugoslaviju!

Pravda 06.02.2017
Nacionalističke smutnje, ekonomska kriza, podele... Da nije reč o Jugoslaviji krajem osamdesetih godina prošlog veka? Ne, to je današnja Evropska unija, 25 godina posle potpisivanja ugovora u Mastrihtu, piše Dragoslav Dedović, novinar Dojče velea… »

Josipović priznao: Hrvati imaju kompleks od Srbije

Pravda 06.02.2017
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da HDZ "žmuri na ustašofiliju", a da vodeći političari u Hrvatskoj i deo medija imaju kompleks od Srbije. Osim toga, on navodi da se političari u Hrvatskoj boje da uđu u otvoreni dijalog i traženje… »

Britanci spasili OVK od propasti: I dalje su spremni da im pomažu (video)

Pravda 06.02.2017
Specijalni sud za zločine OVK pokušao je da na klupu za svedoke dovede i neke „strane elemente“ koji su tokom 1998-1999, u periodu za koji je ovaj sud nadležan, mogli biti krunski svedoci za zločine albanskih terorista. Britanac Džon Harison… »

Nikolić odgovorio američkom kongresmenu: Ne damo ni jug, ni sever!

Pravda 06.02.2017
Dok evropski zvaničnici smatraju da bi bila primerena teritorijalna razmena juga centarlne Srbije za sever Kosova i Metohije kako bi se izbegli nemiri u ovom delu Balkana, analitičari tvrde suprotno. Naime, republikanski kongresmen Dejna Rorabaher… »

Šešelj uzvraća udarac: Ne očekujem fer izbore!

Pravda 06.02.2017
Predsednik SRS i kandidat te stranke za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da ne očekuje fer izbore, ali da je spreman za borbu. Šešelj je rekao da se u opštinskim odborima SRS već vrši instruktaža članova biračkih odbora "u cilju… »

Milijarder uzdrmao svet: Započeo bih rat ako...

Pravda 06.02.2017
Kineski milijarder Džek Ma rekao je da bi otpočeo rat ukoliko bi nestala trgovina, jer je ona više od razmene robe i novca. Ma je bio glavna tema nakon što je najavio da će njegova kompanija Alibaba pomoći u stvaranju million radnih mesta u… »