Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Kreće obračun: Najveći na svetu „napadaju“ Trampa!

Pravda 06.02.2017
Oko 100 kompanija, među kojima i Epl, Gugl i Majkrosoft, podnele su zajedničku tužbu protiv uredbe predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD. Ove kompanije tvrde da ta uredba „znatno šteti američkom poslovanju“. Među… »

Dojče vele: Nemačka politički patuljak, EU liči na Jugoslaviju!

Pravda 06.02.2017
Nacionalističke smutnje, ekonomska kriza, podele... Da nije reč o Jugoslaviji krajem osamdesetih godina prošlog veka? Ne, to je današnja Evropska unija, 25 godina posle potpisivanja ugovora u Mastrihtu, piše Dragoslav Dedović, novinar Dojče velea… »

Ukrajinski terorista dolijao: Uhapšen ubica načelnika Narodne milicije LNR (video)

Pravda 06.02.2017
Informativna agencija RosBalt pozivajući se na izvore iz vlasti LNR prenela je informaciju da je ubica načelnika Narodne milicije LNR Olega Anaščenka uhapšen, Osumnjičeni za ubistvo je zadržan u Lugansku i tokom ispitivanja je priznao da je… »

Stigli na granice Rusije: Američka vojna tehnika u Estoniji!

Pravda 06.02.2017
Teška tehnika pešadijske čete prvog bataljona oklopnog puka Vojske SAD stigla je u Estoniju, saopštio je Glavni štab odbrambenih snaga Estonije. - Teška tehnika pešadijske čete, u čijem sastavu su tenkovi i pešadijska borbena vozila, stigla je u… »

Ukrajinski snajperisti gađaju vojsku DNR: Ima poginulih (video)

Pravda 06.02.2017
Za poslednja 24 sata od vatre Oružanih snaga Ukrajine (OSU) poginula su dva pripadnika Oružanih snaga DNR. Zamenik komandanta operativne komande DNR izjavio je da su dva pripadnika Oružanih snaga DNR poginuli od vatre OSU. Dva vojnika DNR su poginuli… »

Kurdi u nezadrživom naletu: Gaze sve pred sobom na putu ka Raki! (video/mapa)

Pravda 06.02.2017
Sirijski rat se ubrzano kreće ka svom konačnom raspletu. Povoljnom razvoju situacije, pored regularne sirijske vojske, u poslednje vreme značajno doprinose i mnogobrojne formacije poput Sirijskih demokratskih snaga, sastavljenih uglavnom od Kurda. Oni… »

Makron pozvao: Nezadovoljni Trampom, preselite se u Francusku!

Pravda 06.02.2017
Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron, inače bivši ministar ekonomije, poručio je da američki naučnici, istraživači i biznismeni, koji se "boje promena koje uvodi Tramp", mogu da dođu u Francusku, i kako će ovde pronaći "novu… »

Kad ruski tenkovi zagrme: Bljuju vatru u svakoj situaciji (video)

Pravda 06.02.2017
Na poligonu Kamenka u Lenjingradskoj oblasti održana je vežba tenkovskih brigada Zapadnog vojnog okruga. Tokom vežbi tenkista na zapadu Rusije, prikazane su sposobnosti tenkova i umeće tenkista. Pokazali su kako tenkovi gađaju iz mesta i u pokretu, a… »

Gori južna granica DNR: Borbe ne prestaju

Pravda 06.02.2017
Sela na jugu DNR koja se nalaze uz liniju razgraničenja se nalaze pod vatrom ukrajinske artiljerije celu noć, rekao je Igor Podgorni, šef administracije sela Sahanka, prenosi Donjecka agencija novosti. Po celoj južnoj liniji fronta se vode borbe. Na… »

Ukrajina planira ofanzivu preko reke Severni Donjeck!

Pravda 06.02.2017
Činjenica da je ukrajinska vojska prebacila 28 pontonskih mostova u Lugansku oblast govori o tome da u Kijevu postoje ambicije da se preko reke Severni Donjeck izvrši napad na snage ustanika, izjavio je za RIA Novosti neimenovani vojno-diplomatski izvor… »