Izvor: RTS arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o podeli Kosova: Ustav Srbije jasan o integritetu

RTS 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije, da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj… »

Novine u kontroli goriva, korak ka evropskom kvalitetu

RTS 06.02.2017
Od danas su na snazi još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva. To znači da inspektori mogu kontrolisati i gorivo u rezervoarima vozila. Tim dopunama propisa Srbija zaokružuje nadzor prometa nafte i derivata prema… »

Skoro polovina građana Srbije podržava članstvo u EU

RTS 06.02.2017
Učlanjenje Srbije u Evropsku uniju podržava 47 odsto građana Srbije, dok je 29 odsto protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li… »

Janković: Ja sam svoju misiju završio

RTS 06.02.2017
Institucije su te koje čuvaju dostojanstvo građana, čuvajmo ih, čuvajmo Zaštitnika građana, trebaće nam, poručio je ombudsman Saša Janković dodajući da je svoji misiju tu zavšrio. Institucija Zaštitnika građana obeležila je deset godina… »

Vučić: Dualno obrazovanje za suštinsku i dubinsku promenu Srbije

RTS 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja. Ističe da dualno obrazovanje znači suštinsku, dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg načina razmišljanja i naše budućnosti. Aleksandar Vučić… »

Zemljotres u Turskoj, povređene četiri osobe

RTS 06.02.2017
Najmanje četiri osobe su povređene u zemljotresu jačine 5,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio obalu Turske. U zemljotresu u Turskoj oštećeno je više kuća u pet sela, a najmanje četiri osobe su povređene, navodi AP pozivajući se na agenciju… »

Počelo suđenje za zločin u Srebrenici

RTS 06.02.2017
U nastavku suđenja osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici, koje je danas iz drugog pokušaja počelo pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, zamenik tužioca… »

Tramp pozvao evropske članice NATO-a da se više angažuju

RTS 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp izrazio je snažnu podršku NATO-u, ali je pozvao evropske članice te alijanse da se više angažuju, saopštila je Bela kuća. Donald Tramp se, u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom… »

Ne kupovati hranu na svakom mestu, proveravajte deklaracije

RTS 06.02.2017
Od 1. januara 2016. inspekcija je sa tržišta povukla skoro 1.000 tona hrane i pića. Od toga je 86,7 tona prehrambenih proizvoda biljnog porekla i 54 tone pića. Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede za RTS kaže da su to rezultati rada… »

Nikolić: Sa Srbijom je danas daleko lakše poslovati

RTS 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju istakavši da je sa našom zemljom danas daleko lakše… »