Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o podeli Kosova: Ustav Srbije jasan o integritetu

RTS 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije, da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj… »

Skoro polovina građana Srbije podržava članstvo u EU

RTS 06.02.2017
Učlanjenje Srbije u Evropsku uniju podržava 47 odsto građana Srbije, dok je 29 odsto protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li… »

Vučić: Dualno obrazovanje za suštinsku i dubinsku promenu Srbije

RTS 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja. Ističe da dualno obrazovanje znači suštinsku, dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg načina razmišljanja i naše budućnosti. Aleksandar Vučić… »

Martinović: Srbija očekuje izručenje Haradinaja

RTS 06.02.2017
Predsednik Poslaničke grupe SNS u srpskom parlamentu Aleksandar Martinović razgovarao je u Beogradu sa poslanicima Narodne skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom, kojima je preneo očekivanje da će francusko pravosuđe Ramuša… »

Mogerini: Iz Mitrovice konačno ohrabrujuće vesti

RTS 06.02.2017
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da su iz Kosovske Mitrovice tokom vikenda "konačno pristigle ohrabrujuće vesti". U izjavi pre početka sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu, šefica evropske diplomatije je ujedno najavila… »

Rakić: Novog zida neće biti, u pešačkoj zoni biće stubovi

RTS 06.02.2017
Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić. Goran Rakić je za TV Dukađini rekao da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru… »

Obradović: Gojkovićeva da prestane da služi interesima Vlade

RTS 06.02.2017
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković da "prestane da služi interesima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije" i da zakaže "bar jednu" sednicu parlamenta posvećenu nekoj od aktuelnih tema… »

Novosti: Nikolić nije dobio pismo o razmeni teritorija

RTS 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije dobio pismo u kojem, prema navodima nekih medija, američki kongresmen Dan Rorabaher predlaže razmenu teritorija – jug Srbije za sever Kosova, pišu "Večernje novosti". U Predsedništvu za Večernje novosti… »

Ambasador Bugarske Ratko Vlajkov za RTS: Bolje nam je u Evropskoj uniji

RTS 06.02.2017
Ratko Vlajkov, ambasador Bugarske, za RTS odgovara na pitanja da li je Bugarskoj bolje nakon ulaska u Evropsku uniju, da li neko žali zbog članstva u Uniji, kakvi su odnosi Srbije i Bugarske i kakav je položaj bugarske manjine u Srbiji. Da li vam je… »