Izvor: RTV arhiva vesti 06.02.2017

Nju Ingland Petriotsi šampioni NFL

RTV 06.02.2017
HJUSTON - Nju Ingland Petriotsi ispisali su stranice istorije američkog fudbala, pošto su uspeli da nadoknade 25 razlike i slave protiv Atlanta Falkonsa 34:28 u 51. Superbolu održanom u Hjustonu. Petriotsi su u najvećem preokretu u istoriji Superbola… »

Ustav Srbije jasan, nema govora o razmeni teritorija sa Kosovom

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da… »

Članstvo u EU podržava 47 odsto građana

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Članstvo u EU bi na referendumu podržalo 47 odsto građana Srbije, dok bi 29 odsto glasalo protiv, saopštila je danas Kancelarija za evropske integracije. Ako bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje naše… »

Oko 100 kompanija tuže Trampa zbog zabrane ulaska u SAD

RTV 06.02.2017
VAŠINGTON - Oko 100 kompanija, među kojima su Epl, Gugl i Majkrosoft, podnele su zajedničku tužbu protiv uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD, tvrdeći da ta uredba "znatno šteti američkom poslovanju"… »

Janković: Čuvajte zaštitnika građana, ja sam svoju misiju završio

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Čuvajte zaštitnika građana, ja sam svoju misiju ovde završio - tim rečima se ombudsman Šaša Janković obratio prisutnima na večerašnjem prijemu povodom 10 godina postojanja te institucije. Janković je obraćanje počeo pozdravom svojim… »

"Filozofija diplome zamenila filozofiju rada"

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju. Dualno obrazovanje znači suštinsku dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg… »

Zemljotres na Lezbosu

RTV 06.02.2017
ATINA - Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je rano jutros grčko ostrvo Lezbos. Prema informacijama Atinskog geofizičkog instituta, epicentar zemljotresa bio je u severnom delu ostrva. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama i… »

Počelo suđenje za ratni zločin u Kravici

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca u slučaju "Srebrenica" počelo je danas čitanjem optužnice pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda… »

Tramp izrazio snažnu podršku NATO

RTV 06.02.2017
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp izrazio je snažnu podršku NATO-u, ali je pozvao evropske članice te alijanse da se više angažuju, saopštila je Bela kuća. Tramp se, u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom… »

Nikolić: Sa Srbijom danas daleko lakše poslovati

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju istakavši da je sa našom zemljom danas… »