Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Ustav Srbije jasan, nema govora o razmeni teritorija sa Kosovom

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da… »

Članstvo u EU podržava 47 odsto građana

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Članstvo u EU bi na referendumu podržalo 47 odsto građana Srbije, dok bi 29 odsto glasalo protiv, saopštila je danas Kancelarija za evropske integracije. Ako bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje naše… »

"Filozofija diplome zamenila filozofiju rada"

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju. Dualno obrazovanje znači suštinsku dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg… »

Martinović: Srbija očekuje izručenje Haradinaja

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Poslaničke grupe SNS u srpskom parlamentu Aleksandar Martinović razgovarao je danas u Beogradu sa poslanicima Narodne skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom, kojima je preneo očekivanje da će francusko… »

Mogerini: Obećavajući razvoj situacije u K.Mitrovici

RTV 06.02.2017
BRISEL - Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Federika Mogerini ocenila je da je razvoj situacije u Kosovskoj Mitrovici obećavajući i najavila da će danas o onome što je postignuto tokom prethodnih nedelja u dijalogu… »

Utvrđena lista kandidata za članove REM

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, na predlog poslaničkih grupa SNS, DJB i DS. Svaka od tih poslaničkih grupa predložila je po dva… »

Rakić: Novog zida neće biti, biće stubovi postavljeni u pešačkoj zoni

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za TV Dukađini da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru. "Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom. O tome su se… »

Veselji: Kosovska vojska biće uskoro formirana

RTV 06.02.2017
PRIŠTINA - Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji potvrdio je da će kosovska vojska biti uskoro formirana i smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji sa međunarodnom zajednicom, prenose prištinski mediji. "Proces… »

Josipović: HDZ žmuri na ustašofiliju

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da vladajuća HDZ "žmuri na ustašofiliju", a da vodeći političari u Hrvatskoj i deo medija imaju kompleks Srbije i boje se da uđu u otvoreni dijalog i traženje najboljih rešenja za dve… »

DS: Realnost mnogo gora nego što vlast prikazuje

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Demokratska stranka danas je ocenila da je životni standard najvažniji kriterijum za ocenjivanje rada svake vlade i da je vlada Aleksandra Vučića pala i na tom "ispitu". "Građane je ponovo udario novi talas poskupljenja i povećanja akciza… »