Izvor: Srbija danas arhiva vesti 06.02.2017

Danas oblačno i toplo, uveče stiže iznenađenje!

Srbija danas 06.02.2017
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, toplo i u većini mesta suvo, samo ujutru i pre podne na severu još ponegde sa slabom kišom. Sredinom dana u centralnim i južnim krajevima sa sunčanim periodima, a po podne na jugozapadu i zapadu, uveče i… »

Sprečićemo zloupotrebu prava na odštetu: Vesić o naknadi štete nastalih usled napada napuštenih životinja

Srbija danas 06.02.2017
Ovakvoj praksi se mora stati na put. Grad Beograd je tokom 2016. godine na ime vansudskih poravnanja za naknadu šteta nastalih usled napada napuštenih životinja isplatio 24 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić na okruglom stolu… »

Napad na premijera: Podneta optužnica protiv policajaca u slučaju Potočari

Srbija danas 06.02.2017
Optuženi se terete da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne. Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužnicu predlog protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanovića i… »

Srebrenica i dalje predmet spora: U Beogradu suđenje predstavnicima MUP-a Republike Srpske

Srbija danas 06.02.2017
Tužilaštvo ih tereti za ratni zločin nad civilnim muslimanskim stanovništvom. Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici počinje danas pred Odeljenjem za ratne zločine… »

Ovo nismo očekivali: Ako učenik zapali cigaru, roditelj ide u zatvor, ali to nije sve

Srbija danas 06.02.2017
Predviđene novčane kazne su od 5.000 do 100.000 dinara. Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast drugog učenika ili nastavnika nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa novčane kazne od… »

Srbi sa Kosova i dalje strepe: Zid je srušen, šta je sledeće?

Srbija danas 06.02.2017
Potporni zid kod mosta na Ibru srušen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice a da, na sreću, niko nije udario glavom o njega. Ipak, tenzije su se mogle osetiti i na severu i na jugu Kosova, zbog čega obični građani opet žele samo jedno - mir… »

U severnoj mitrovici novi zid: Sutra počinje izgradnja

Srbija danas 06.02.2017
Gradonačelnik Goran Rakić najavio "čvršću betonsku potpornu konstrukciju" Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić najavio je da će sutra početi izgradnja nove, čvršće betonske potporne konstrukcije umesto potpornog zida koji je u nedelju… »

Kadri veselj mašta: Uskoro formiranje kosovske vojske, mora da se investira u oružane snage

Srbija danas 06.02.2017
Neophodno je da se oružane snage snabdevaju oružjem naveo je Kadri. Predsednik tzv. kosovske skupštine Kadri Veselji danas je izneo tvrdnju da će kosovska vojska biti uskoro formirana i smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji… »

Kandidati za članove rem: Po dva poslanika iz SNS, DJB, DS

Srbija danas 06.02.2017
Svaka od poslaničkih grupa predložila je po dva kandidata. Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, na predlog poslaničkih grupa SNS, DB i DS. Svaka… »

Stefanović sa čepurinom: Proširenje saradnje između Srbije i Rusije

Srbija danas 06.02.2017
Proširiti saradnju u oblasti borbe protiv organizovanoh kriminala i bezbednosti. Ima prostora za proširenje saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruske Federalne službe obezbeđenja, zaključili su dnas u Beogradu ministar… »