Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Gori zgrada opere u Kuvajtu: Izgradnja koštala 770 miliona dolara (foto/video)

Srbija danas 06.02.2017
Velika materijalna šteta. U novoj zgradi opere u Kuvajtu, koja je otvorena pre samo tri meseca, danas je izbio požar na krovnoj konstrukciji u kojoj niko nije povređen. Vatra je zahvatila krov zdanja čija izgradnja je koštala 770 miliona dolara, a… »

Tramp obećao: SAD će sa saveznicima sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište na američkom tlu

Srbija danas 06.02.2017
Poslao poruku "jedinstvenim glasom snagama smrti i uništenja" Američki predsednik Donald Tramp obećao je danas da će SAD i njihovi saveznici poraziti "snage smrti" radikalnog islamskog terorizma i sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište… »

Dojče vele: EU danas je isto što i Jugoslavija 1980. godine

Srbija danas 06.02.2017
DV ocenjuje da je jedan od prastarih grehova EU bila nesposobnost da pravilno proceni jugoslovensku krizu. Evropska unija danas 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju krajem 1980-ih, piše danas "Dojče vele", uz ocenu da… »

Asanž poručio: Pozivam Britaniju i Švedsku da urade pravu stvar i vrate mi slobodu!

Srbija danas 06.02.2017
Smatra da se Britanija i Švedska ponašaju u suprotnosti sa međunarodnim obavezama. Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponovo je zamolio Veliku Britaniju i Švedsku da poštuju rešenje Ujedinjenih nacija po kom je on “proizvoljno zatvoren” i da mu… »

Vlasti u Solunu evakuišu 60.000 stanovnika: Pronađena bomba iz Drugog svetskog rata

Srbija danas 06.02.2017
Evakuacija planirana za nedelju, a evo kako će teći. Vlasti u Solunu će evakuisati 60.000 stanovnika iz svojih domova da bi mogli bezbedno da deaktiviraju pronađenu neeksplodiranu bomba iz Drugog svetskog rata. Evakuacija stanovništva iz Soluna… »

Zemljotres pogodio severozapad Turske

Srbija danas 06.02.2017
Povređeno je najmanje pet osoba. Zemljotres snage 5,3 stepena pogodio je danas Tursku i oštetio kuće u pet priobalnih sela, a ima i povređenih, saopštio je seizmološki centar te zemlje. Prema izveštajima novinske agencije Anadolija, epicentar… »

(Uznemirujući video): Drama u kini: Devojčica (3) upala u rupu između voza i perona

Srbija danas 06.02.2017
Panika. U jednom kineskom gradu se odigrala prava drama kada je devojčica (3) pala je između voza i perona. Voz je trebao da krene, a veliki broj ljudi je pritekao u pomoć kako bi spasili devojčicu. Dva hrabra momka su skočila ispod voza kako bi je… »

Preseo mu odmor: Evo šta se dogodilo Saši Kovačeviću na Tajlandu!

Srbija danas 06.02.2017
Ovo ni u snu nije očekivao! Saša Kovačević je uveliko "domaćin" na Tajlandu gde već nekoliko godina odlazi na odmor i snima spotove. Stoga je očekivao da će i ove godine sjajno da se provede, međutim... Provod je bio sve, samo ne idealan, pa… »

Tramp poručio medijima: Sam donosim svoje odluke, a vaše ankete su lažne

Srbija danas 06.02.2017
Američki predsednik se u dva najnovija tvita bavio lažnim vestima i medijima. U prvom tvitu Tramp tvrdi da sam donosi odluke bazirane na činjenicama, i da to svi znaju. Kreatori lažnih vesti, kako bi to marginalizovali - lažu. TRAMP: Naredio sam da… »

Netanjahu tražži Britaniji da podržži sankcije protiv Irana

Srbija danas 06.02.2017
Tereza Mej upozorila je zbog izgradnje novih naselja na okupiranoj palestinskoj teritoriji. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zatražio je od Velike Britanije da se pridruži sankcijama protiv Irana, dok ga je britanska premijerka Tereza Mej upozorila… »