Izvor: Studio B arhiva vesti 06.02.2017

Vujović: Potrošači treba da vode računa o deklaraciji

Studio B 06.02.2017
Iako Poljoprivredna inspekcija u Beogradu ima samo sedam inspektora, prošle godine su pronađene nepravilnosti tokom svake četvrte kontrole, te se može govoriti o dobrim rezultatima, ocenio je danas Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede. Od 1… »

Sutra hladnije, mestimično sa kišom i snegom

Studio B 06.02.2017
U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Uveče i noću sneg će pasti i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6 C, najviša od 4 C na severozapadu do 9… »

Pahor:Žica na granici sa Hrvatskom više nema svrhu

Studio B 06.02.2017
Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je danas da misli da žica na granici s Hrvatskom više nije potrebna i da, prema njegovim informacijama, nema pretnji od novog izbegličkog talasa „balkanskom rutom“. Uklanjanjem te prepreke za migrante… »

Vesić: Sprečićemo zloupotrebu prava na odštetu

Studio B 06.02.2017
Grad Beograd je tokom 2016. godine na ime vansudskih poravnanja za naknadu šteta nastalih usled napada napuštenih životinja isplatio 24 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić na okruglom stolu „Odštetni zahtevi – efekti na… »

DF:Mesiću oduzeti titulu počasnog građanina Podgorice

Studio B 06.02.2017
Klub odbornika opozicionog Demokratskog fronta (DF) podneće Skupštini Podgorice inicijativu da se nekadašnjem hrvatskog predsedniku Stjepanu Mesiću, oduzme titula počasnog građanina crnogorskog Glavnog grada, zbog njegovih izjava koje su nedavno… »

Kontrole goriva i u rezervoarima vozila

Studio B 06.02.2017
Na snazi su još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i goriva. Inspektori ce moći da kontrolišu gorivo u rezervoarima vozila, odnosno kamiona, autobusa i poljoprivrednih mašina. Ovim dopunama, Srbija je zaokružila nadzor prometa… »

Uplata prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do 14. februara

Studio B 06.02.2017
Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu. Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na… »

Za nasilje i prekršaje dece u školi kažnjavaće se roditelji

Studio B 06.02.2017
Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast drugog učenika ili nastavnika nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa novčane kazne od 30.000 do 100.000 dinara. Roditelji će ukoliko ove odredbe… »

Zakon o dualnom obrazovanju uskoro na javnoj raspravi

Studio B 06.02.2017
Zakon o dualnom obrazovanju uskoro bi trebalo da se nađe na javnoj raspravi, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Šarčević je, na otvaranju konferencije “Dualno obrazovanje u funkciji efikasnijeg… »

Radovi na izgradnji potporne konstrukcije

Studio B 06.02.2017
U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su počeli radovi na izgradnji nove betonske konstrukcije koja će biti deo šetališta u glavnoj gradskoj ulici u tom gradu. foto Tanjug Konstrukcija visine 70 cm i širine 120 cm gradi se umesto potpornog zida… »