Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Dve trećine američkih lovaca nije u stanju da leti

Studio B 06.02.2017
Skoro dve trećine, oko 62 odsto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 „Hornet“ i „Superhornet“ nije u stanju da leti, objavio je američki nedeljnik „Difens njuz“. Kako se navodi, oko 27 odsto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35… »

Tramp: SAD i saveznici poraziće radikalni islamski terorizam

Studio B 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp obećao je danas da će SAD i njihovi saveznici poraziti „snage smrti“ radikalnog islamskog terorizma i sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište na američkom tlu. On je danas, u govoru koji je održao… »

Dojče vele: EU danas kao Jugoslavija uoči raspada

Studio B 06.02.2017
Sa nacionalističkim smutnjama, ekonomskom krizom i podelama, Evropska unija danas, 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju krajem 1980-ih, piše danas „Dojče vele“, uz ocenu da se EU mora osposobiti da zaista složno… »

Ruska akademija nauka proglasila homeopatiju lažnom naukom

Studio B 06.02.2017
Ruska akademija nauka (RAN) zvanično je proglasila homeopatiju za lažnu nauku, objavljeno je danas na sajtu specijalne Komisije RAN, za borbu protiv lažnih nauka i falsifikovanih istraživanja. foto printskrin www.ras.ru „Komisija izjavljuje da… »

Asanž poziva Britaniju i Švedsku da mu vrate slobodu

Studio B 06.02.2017
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž (45) danas je ponovo zamolio Veliku Britaniju i Švedsku da poštuju rešenje Ujedinjenih nacija prema kome je on „proizvoljno zatvoren“ i da mu vrate slobodu, prenosi AFP. „Pozivam Britaniju i Švedsku da urade… »

Jemenski pobunjenici lansirali balističku raketu na Rijad

Studio B 06.02.2017
Jemenski pobunjenici Huti tvrde da su uspešno lansirali balističku raketu na Rijad, a najavljuju još napada na glavni grad Saudijske Arabije, javlja AP. Saudijska Arabija je predvodnik međunarodne koaliciije protiv Huta i savezničkih jedinica… »

Dogovor CDU/CSU: Merkelova kandidat za kancelara

Studio B 06.02.2017
Vladajuća nemačka koalicija CDU/CSU postigla je dogovor da Angela Merkel bude njihov kanidat za kancelara na izborima 24. septembra, bez obzira na različite stavove o rešavanju izbegličke krize, javlja Rojters. Hrišćansko-demokratska unija Angele… »

Zemljotres na Lezbosu

Studio B 06.02.2017
Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je rano jutros grčko ostrvo Lezbos. Prema informacijama Atinskog geofizičkog instituta, epicentar zemljotresa bio je u severnom delu ostrva. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama i… »