Izvor: Telegraf/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Kao da rat nije dovoljan: 119 poginulih u snežnim lavinama u Avganistanu, 150 kuća uništeno, dva sela zatrpana snegom (foto)

Telegraf 06.02.2017
U Avganistanu ginu i od rata i od prirodnih pojava. Najmanje 119 osoba stradalo je u prethodnih dana snežnim lavinama u različitim delovima Avganistana. Sedam skijaša zatrpano u snežnoj lavini u Alpima, dvoje teže povređeno Prema rečima portparola… »

Zbog čega Rusi ponovo izazivaju sukobe u Ukrajini: Ovo je Putinov signal Trampu (FOTO)

Telegraf 06.02.2017
Jurij Butusov, ukrajinski novinar i vojni stručnjak, u autorskom tekstu opisao je kakva je situacija u Donjecku, gde su se ponovo rasplamsali sukobi proruskih snaga sa ukrajinskom vojskom. Neočekivan talas oružanog sukoba na Donbasu, granatiranje… »

Ovako izgleda bunt naroda protiv loše vlasti: Moćna fotografija sa protesta u Rumuniji (FOTO)

Telegraf 06.02.2017
Prema procenama rumunjskih medija, u celoj Rumuniji protestovalo je preko 400.000 ljudi, a u glavnom gradu oko 250.000 ljudi. Rumunska socijaldemokratska vlada premijera Sorina Grindeanua popustila je u nedelju, nakon masovnih protesta koji su se ove… »

Ako Islamsku državu proteraju sa Bliskog istoka, premestiće glavnu bazu u ovaj deo Srbije!

Telegraf 06.02.2017
"Islamistička infrastruktura na Balkanu postoji već trideset godina" Islamističke militantne grupe najverovatnije će novu bazu premestiti u Evropu ukoliko Amerika i Ruija zajednički uspeju da ih proteraju sa Bliskog istoka, ocenjuju stručnjaci… »

Tresle se Čanakale: Jak zemljotes prodrmao i obalu Turske, najmanje četiri osobe povređene

Telegraf 06.02.2017
Zemljotes je pogodio obalu grada Ajvadžika u severozapadnom okrugu Čanakale. Zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale, čiji je epicentar bio u Egejskom moru, zatresao je jutros obalu Turske, saopštio je turski seizmološki centar. Tresla se… »

Nezapamćen fenomen: Vulkan u Indoneziji imao sedam erupcija za 24 sata (video)

Telegraf 06.02.2017
Lokalno stanovništvo i turisti moraju da nose maske kako bi izbegli direktan kontakt sa vulkanskim pepelom. Vulkan na planini Sinabung u indonežanskoj pokrajini Južna Sumatra imao je erupcije je sedam puta u toku jučerašnjeg dana. Dragoceni drevni… »