Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić: U Kosovskoj Mitrovici sačuvan mir, nije mi jasno zašto nije primenjen prethodni sporazum

Večernje novosti 06.02.2017
Govoreći o očekivanjima u nastavku dijaloga, premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne veruje da će Albanci pristati da formiraju Zajednicu srpskih opština. Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je postizanjem sporazuma o… »

Dualno obrazovanje: Nova škola uslov razvoja

Večernje novosti 06.02.2017
Predsednik Vlade Srbije na skupu o reformi srednjeg stručnog školstva. Vučić: Bez dualnog obrazovanja neće biti privrednog razvoja posle 2020. Velike promene u upisnoj politici. OBRAZOVANjE je najvažnija tema za našu državu i građane. Bez… »

Aleksandra Đurović sa francuskim poslanicima u učešću predstavnika Kosova u PSSE

Večernje novosti 06.02.2017
Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Đurović razgovarala je sa poslanicima Skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom o učešću predstavnika Kosova u radu PSSE kao i o evrointegracijama Srbije. BEOGRAD… »

Nikolić nije dobio pismo o razmeni teritorija

Večernje novosti 06.02.2017
Predsednik Tomislav Nikolić nije dobio pismo u kojem, prema navodima medija, američki kongresmen Dan Rorabaher predlaže razmenu teritorija - jug Srbije za sever Kosova. PREDSEDNIK Tomislav Nikolić nije dobio pismo u kojem, prema navodima medija… »

DS nervozan zbog odlaganja kampanje

Večernje novosti 06.02.2017
Demokrate pritiskaju Sašu Jankovića da podnese ostavku. Zabrinuti jer Vuk Jeremić uveliko radi na terenu. DEMOKRATSKA stranka pojačala je pritisak na ombudsmana Sašu Jankovića da što pre podnese ostavku i očekuje da će on u narednih nekoliko dana… »

Špijunka: Šale posle operacije

Večernje novosti 06.02.2017
U UKC Banjaluka su bili iznenađeni što predsednik RS nije tražio nikakav poseban tretman. MILORAD Dodik, predsednik Republike Srpske, operisao je u subotu krajnike u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Predsednik Dodik je… »

Nova poglavlja, ipak, do kraja meseca

Večernje novosti 06.02.2017
Posle popuštanja tenzija na Kosovu i Metohiji, moguće je da se ubrzaju evrointegracije Srbije. Pored oblasti kulture, spremni da započnemo razgovore sa EU o preduzetništvu i carini. SRBIJA bi, posle dogovora o rušenju zida u Kosovskoj Mitrovici, ipak… »

Srbi strahuju od patrola ROSU

Večernje novosti 06.02.2017
Stanovnici Velike Hoče, enklave u južnoj srpskoj pokrajini, uplašeni zbog poslednjih dešavanja. ŽITELjI Velike Hoče, izolovane srpske enklave na KiM, na svojoj koži osećaju posledice novih napetosti u odnosima Beograda i Prištine. Već danima… »

Komentar: Kamen

Večernje novosti 06.02.2017
Ako je zid u severnom delu Kosovske Mitrovice bio "glavni" kamen spoticanja u odnosima Beograda i Prištine, onda od njega i ne treba da ostane ni kamen na kamenu. AKO je zid u severnom delu Kosovske Mitrovice bio "glavni" kamen spoticanja u odnosima… »