Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 06.02.2017

Kupci dogodine u "promenadi"

Večernje novosti 06.02.2017
Užurbane pripreme za izgradnju najvećeg šoping-centra u Srbiji. Mol na 150.000 kvadrata kod "Spensa" počinje da se gradi do kraja marta. NOVI SAD - Radovi na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Spensa, trebalo bi da počnu do kraja… »

Čuvari baštine za primer

Večernje novosti 06.02.2017
Saradnja Pirota i Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša dovela do mnogih konkretnih rezultata. Direktor Elena Vasić Petrović najavljuje nove poduhvate i zahvaljuje gradu na podršci. NAJVEĆE gradsko priznanje u Pirotu je nedavno dobila Elena… »

Zamajac ''Lir'' i ''Delfi''

Večernje novosti 06.02.2017
Novosadski metalski sektor se oporavlja posle propadanja bivših privrednih giganata. U poznatim fabrikama pre dve decenije radilo 20.000 metalaca, danas jedva 3.000. PRILIČNO sumorna slika metalske industrije u Novom Sadu počela je da se razvedrava… »

Četiri programa za 100 radnih mesta

Večernje novosti 06.02.2017
Nastavlja se saradnja lokalne samouprave u pirotu i lokalne filijale nacionalne službe za zapošljavanje. Slično planiraju i u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici. GRAD na jugoistoku Srbije i filijala Nacionalne službe za zapošljavanje… »

Posao za vojnike

Večernje novosti 06.02.2017
Prva brigada proširuje profesionalni kadar. NOVI SAD - Momci i devojke, koji svoju budućnost vide u maskirnoj uniformi Vojske Srbije, dobiće uskoro priliku da konkurišu za mesto profesionalnog vojnika u 1. brigadi, čija je komanda u Novom Sadu… »

Ne da životu da je slomi

Večernje novosti 06.02.2017
Milica Mijajlović iz Grabovca studira u Beogradu i piše knjige. TRSTENIK - Student Milica Mijajlović (21) iz Grabovca odbija da se o njoj priča kao o devojci oboleloj od retkog poremećaja staklenih kostiju, zbog kojeg je od detinjstva doživela više… »

Obračunato im manje sati

Večernje novosti 06.02.2017
U Kuli masovno predaju NSZ zahteve za naplatu nadoknade koju im je ova ustanova zakinula. Za podnošenje tužbe advokatu se najviše javljaju radnici propalih preduzeća. NEZAPOSLENI u kulskoj opštini, koji su primali novčanu nadoknadu od NSZ, masovno… »

Budžet "kraći" za lokalne takse

Večernje novosti 06.02.2017
Državna revizorska institucija u Smederevu utvrdila višemilionsku štetu u kasi zbog nemara. Sporne naknade za uređenje građevinskog zemljišta. KONTROLOM završnog računa budžeta za 2015, Državna revizorska institucija (DRI) je ustanovila da je… »

Rutu pravi 18 opština

Večernje novosti 06.02.2017
Turistički radnici shvatili da je bajk-turizam šansa za razvoj celog Banata. ZRENjANIN - Kroz Zrenjanin i okolinu godišnje prođe 30.000 bajk turista, a pored raznovrsnih sadržaja, njima će se na raspolaganju od ove godine naći i zaštićeno… »

Udišu vazduh kao iz čunka

Večernje novosti 06.02.2017
Sumorna ekološka slika u gradu na Veternici može da bude promenjena. PROŠIRENjE broja korisnika daljinskog grejanja, ugradnja filtera na centralnim i individualnim kotlarnicama velikih javnih ustanova i preduzeća, te prelazak na ekološki… »