Kultura arhiva vesti 06.02.2017

Nagrada Udruženja reditelja za "La La Land"

Press 06.02.2017
Reditelj Dejmijen Šazel dobio je nagradu Američkog udruženja reditelja za "La La Land", film koji je ove godine ozbiljan kandidat za Oskara. Foto:B92.net Na ceremoniji u Beverli Hilsu u subotu uveče, Šazelu (32) su priznanje za režiju uručili Ema… »

Karte za Kusturičin film rasprodate u rekordnom roku

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Ulaznice za film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, koji će biti prikazan 24. februara u Sava centru, na otvaranju 45. Festa, rasprodate su u rekordnom roku, saopštio je danas Cebef. Veliko interesovanje vlada i za ostvarenja "Mančester na… »

Nikad dosta "Velike drame"

Večernje novosti 06.02.2017
Jubilej kultnog naslova Siniše Kovačevića večeras na sceni Narodnog pozorišta. I posle 15 godina od premijere, predstava ide na kartu više. MALO je koja pozorišna predstava toliko opravdala svoj naslov kao što je to "Velika drama" - ovako bi se u… »

Rodenov muzej u Filadelfiji obeležava stotu godišnjicu smrti skulptora

Blic 06.02.2017
Skulptura Ogista Rodena "Poljubac" biće centralno delo postavke na temu strasti u Rodenovom muzeju u Filadelfiji pripremljene povodom 100. godišnjice smrti francuskog skulptora. Mermerna skulptura "Poljubac" prikazuje par u ljubavnom zagrljaju… »

Konačno možemo da zavirimo u nastavak "Stranger Things"

B92 06.02.2017
Serija koja je, prema mišljenju mnogih, najbolji televizijski program 2016. godine, imaće i drugu sezonu, a tizer za ovaj dugo očekivani nastavak prikazan je u finalu Superboula. Tizer za “Stranger Things”, Netfliksovu seriju koja je… »

Američki selfi ili priča o kraju američkog sna

Press 06.02.2017
Svež pogled na Ameriku, bila bi najkraća odrednica autentičnih iskaza, tekstova, blog-dnevničkih zapisa koje je Milena Trobožić Garfild, pozorišna i filmska producentkinja, objedinila u knjizi „Mali saveti za bolji život”. Foto:B92.net Delo je… »

(Video) Skriveno blago kralja regea: Pronađene izgubljene trake Boba Marlija

Kurir 06.02.2017
U jednom hotelskom podrumu u Londonu pronađene su izgubljene magnetne trake Boba Marlija posle više od 40 godina. Trinaest traka otkriveno je u kartonskim kutijama u podrumu Kensal Rise hotela u kom je Marli odsedao tokom evropske turneje sredinom… »

Štiks: Državljanstvo je naša sudbina

Al Jazeera 06.02.2017
O državljanstvima kao agensima modernih političkih zajednica i etniciteta za Al Jazeeru govori Igor Štiks. U svojoj poslednjoj knjizi Državljanin, građanin, stranac, neprijatelj: jedna povijest Jugoslavije i postjugoslavenskih država (Fraktura… »

StandUp komedija “Život” – Neša Bridžis u Kragujevcu

iKragujevac 06.02.2017
U kongresnoj sali hotela "Kragujevac" u četvrtak, 16. februara d 20 sati gostuje stand up komičar Neša Bridžis sa predstavom “Život”. Prodaja karata lokal Kalimero, ugao tržnog centra Radnički od 9 do 14 časova ili na 061/721-90-92. Broj… »

Danas nova "Pop: & Kultura" Šta bi danas radili Bane Bumbar, Miki Rubiroza, Uške, Boca i Goca

Blic 06.02.2017
U novom broju kulturnog dodatka “Pop & Kultura”, koji utorkom poklanjamo uz “Blic”, možete pročitati: Nebojša Glogovac i Nikola Pejaković: Ostati normalan po svaku cenu Gde bi danas bili i šta bi radili junaci kultne serije "Grlom u jagode" i… »