Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o predlogu podele KOSOVA: Stav Srbije jasan o integritetu

Kurir 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije, da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj… »

Skoro polovina građana Srbije podržava članstvo u EU

Dnevnik 06.02.2017
Učlanjenje Srbije u Evropsku uniju podržava 47 odsto građana Srbije, dok je 29 odsto protiv, pokazalo je istraživanje koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li… »

Vučić: Sistem uspostavljen da se ništa ne menja

Danas 06.02.2017
Srbija neće moći da obezbedi dugoročni održivi razvoj bez promena u sistemu obrazovanja i prihvatanja tih promena, izjavio je danas predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Kod nas i dalje ne postoji svest da treba nešto da saznajemo, a ceo sistem… »

Martinović (SNS): Srbija očekuje izručenje Ramuša Haradinaja

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović danas je u razgovoru sa poslanicima Skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom u Beogradu rekao da očekuje da će francusko pravosuđe izručiti Srbiji… »

Mogerini: Razvoj situacije u Mitrovici obećavajući

Blic 06.02.2017
Visoka predstavnica za spoljnu politku i bezbednost Evropske unije Federika Mogerini ocenila je da je razvoj situacije u Kosovskoj Mitrovici obećavajući i najavila da će danas o onome što je postignuto tokom prethodnih nedelja u dijalogu Beograda i… »

6 Imena: Utvrđena lista kandidata za članove REM

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, na predlog poslaničkih grupa SNS, DjB i DS. Svaka od tih poslaničkih grupa predložila je po dva… »

Saša Janković sutra podnosi ostavku

Danas 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković podneće u sutra 7. februara ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za izbornu kampanju pred predsedničke izbore, saznaje Danas. Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava… »

"Bez novog zida, gradimo strukturu sa novim dizajnom"

B92 06.02.2017
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za TV Dukađini da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru. "Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom. O tome su se saglasili svi… »

Vučić ne mora da podnese ostavku ako se kandiduje za predsednika

Beta 06.02.2017
Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević izjavio je danas da Saša Janković mora da podnese ostavku na mesto zaštitnika gradjana zbog kandidature za predsednika Srbije, dok premijer Aleksandar Vučić to ne bi morao da učini ako se kandiduje, ali… »

Veselji: Kosovska vojska biće uskoro formirana

Politika 06.02.2017
PRIŠTINA– Predsednik takozvane kosovske skupštine Kadri Veselji danas je izneo tvrdnju da će kosovska vojska biti uskoro formirana i smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji sa međunarodnom zajednicom, prenose prištinski… »