Putovanja arhiva vesti 06.02.2017

''Katar ervejz'' uspostavio najduži komercijalni let na svetu

Večernje novosti 06.02.2017
Avio-kompanija Katar ervejz sprovela je danas najduži komercijalni let na svetu, pošto je avion te kompanije leteo od Dohe do Oklanda na Novom Zelandu. Avio-kompanija Katar ervejz sprovela je danas najduži komercijalni let na svetu, pošto je avion te… »

Kragujevac prošle godine posetilo devet odsto više turista

B92 06.02.2017
U Kragujevcu je u 2016. godini boravilo 43.212 turista, devet odsto više nego prethodne godine, saopšila je danas gradska turistička organizacija. Kako je navedeno, ostvareno je 88.486 noćenja, 13 odsto više nego u 2015. godini, što znači da su… »

"Ludi" februar: Bliži se sezona karnevala

Press 06.02.2017
Umesto da samo gledate, učestvujte u karnevalu - novi je moto organizatora najveličanstvenije parade na svetu u Rio de Žaneiru, koja počinje 24. februara. foto: b92.net Tokom pet dana "najluđe žurke" na planeti, pola miliona stranih turista će u… »

Popela se na vrh najvećeg kruzera na svetu. Onda je izvela skok u vodu od kojeg staje srčka i to sa 17 metara visine (video)

Telegraf 06.02.2017
"Harmoniju mora" su između ostalih dizajnirali i umetnici iz Srbije. Sesil Karlton, 35-godišnja ekstremna sportistkinja iz Amerike izvela je skok u bazen sa 17 metara visoke platforme kruzera, a snimala ju je koleginica Sidni Braun. SRBI DIZAJNIRALI… »

Mesec karnevala: ovo su zaista pravi spektakli pod maskama

Luftika 06.02.2017
Tokom februara se širom sveta održavaju karnevali. U Brazilu paradiraju lepotice, na Tenerifama se bira kraljica, na Kipru je dobra zabava, a u Veneciji balovi. Umesto da samo gledate, učestvujte u karnevalu – novi je moto organizatora… »

Šta sve možete da prenesete preko granice

Putuj sigurno 06.02.2017
Koliko puta ste se zapitali prilikom planiranja vašeg putovanja koju količinu cigareta ili alkohola možete preneti preko graničnih prelaza? Da li ste poželeli da ponesete rođaku ili prijatelju tradiicionalno srpsko alkoholno piće, ali niste bili… »

8 ukusnih gastronomskih manifestacija u Srbiji

Putuj sigurno 06.02.2017
Reč gastronomija predstavlja spoj dve grčke reči: gaster - želudac i nomos - zakon. Gastronomija se definiše kao umetnost lepog konzumiranja hrane, kulinarske metode pripremanja hrane ili kulinarstvo. Predstavlja sastavni deo turizma jer turisti na… »

Dunave, Dunave: sva lepota Dunava stala je u 5 min. (VIDEO)

Putuj sigurno 06.02.2017
Sa prvim zracima Sunca, posle ledenog januara ove godine, konačno smo izašli iz minusa. Želja za putovanjima se budi i svi priželjkuju prva prolećna putovanja po prijatnom vremenu. U tom duhu, donosimo vam nekima već poznat, ali opet nikad dosta… »

Kako do licence turističkog vodiča i pratioca

Putuj sigurno 06.02.2017
Dobro poznajete svoju zemlju i voljni ste da upoznajete kulturu drugih zemalja? Osobine koje vas krase su snalažljivost, komunikativnost, brzo i promišljeno reagovanje u nepredviđenim situacijama? Lako se prilagođavate grupi i umete ljudima da… »

Deset činjenica o Meksiku koje možda niste znali

B92 06.02.2017
Meksiko je postao federativna država 5. februara 1917. godine nakon što je Kongres prihvatio novi Ustav. Na stotu godišnjicu Sjedinjenih Meksičkih Država nabrojali smo neke od zanimljvih činjenica iz ove severnoameričke zemlje. 1. Cezar salata ne… »