Nauka & Tehnologija arhiva vesti 06.02.2017

Svečano dodeljene nagrade PC Press Top 50 2016

PC Press 06.02.2017
Jubilarni, dvadeseti put, dodeljene su nagrade najboljim online nastupima. Pobednici su poznati, a u 2016. godini je uspeh zabeležilo malo više mobilnih aplikacija i nastupa na društvenim mrežama. Nagrade najboljima uručene su u Svečanoj sali… »

Kako da proverite da li vam prisluškuju mobilni telefon

Vesti online 06.02.2017
Otkako su se u virtuelnom svetu pojavili oni koji su otkrili brojne skandale prisluškivanjem miliona ljudi širom planete, brojni korisnici tehnologije zabrinuti su da li baš njih u ovom trenutku neko nadgleda. Ogroman je broj hakera u virtuelnom svetu… »

HTC 11 će imati Snapdragon 835 SoC i 6 GB RAM-a

Benchmark 06.02.2017
Iako je direktorka kompanije HTC Šer Vang objavila da će fokus kompanije HTC od sada biti virtuelna realnost, to svakako ne znači da više neće proizvoditi kvalitetne telefone. HTC planira da objavi šest do sedam telefona u toku ove godine, a iako su… »

Nougat promenio trajanje baterije Galaxy S7 edge telefona

Benchmark 06.02.2017
Android 7.0 Nougat nadogradnja operativnog sistema za Samsung Galaxy S7 edge telefon je stigla, a sajt GSMArena je napravio neke interesantne testove koji pokazuju reakciju telefona u pogledu trajanja baterije nakon nadogradnje. Treba naglasiti da su… »

(Foto) tajna analiza CIA: Evo kako je osmišljeno otcepljenje Kosova i formiranje "Velike Albanije"

Kurir 06.02.2017
Kako je CIA analizirala davno utvrđenu albansku politiku otcepljenja Kosova, brutalne metode Aleksandra Leke Rankovića i ideju albanske republike u Jugoslaviji, koja je prerasla u "prirodan i trajan cilj" ujedinjenja Velike Albanije. U aprilu 1979… »

Južna Koreja pooštrava kontrolu proizvodnje baterija

B92 06.02.2017
Nakon skandala sa Samsung Galaxy Note 7 uređajima, Južna Koreja pooštriće kriterijume za proizvodnju litijum-jonskih baterija i sprovoditi redovne inspekcije kako bi se sprečili slični događaji. Proizvođači litijum-jonskih baterija kakve se… »

Vaš Facebook News Feed više neće biti isti kao pre

B92 06.02.2017
Najveća društvena mreža menja algoritme kako bi mogla da prepozna sumnjive sadržaje i rangira ih niže u odnosu na ostale postove. Još uvek se raspravlja da li su lažne vesti na Facebooku uticale na predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama i da… »

Epl, Gugl, Fejsbuk protiv Trampove zabrane

Večernje novosti 06.02.2017
Desetine tehnoloških kompanija, uključujući Epl, Gugl i Fejsbuk, usprotivile su se zabrani ulaska u SAD koju je predsednik Donald Tramp uveo za putnike i doseljenike iz sedam većinski muslimanskih zemalja. Desetine tehnoloških kompanija… »

Samsung na EU forumu 2017 predstavio paletu proizvoda koja će značajno uticati na živote korisnika

Kurir 06.02.2017
Barselona, 03. februar 2017. – Samsung je tokom Evropskog Foruma 2017, koji je održan u Barseloni, predstavio inovativne tehnologije koje će značajno uticati na živote ljudi. U fokusu ovogodišnjeg Samsung EU Foruma je predstavljanje najnovijih QLED… »

Manu Čao u cugu izbacio tri nove pesme

Noizz 06.02.2017
Manu Čao, muzički revolucionar, aktivista i vodeći glas world-musica, vraća se na muzičku scenu s novim materijalom. Deset godina nakon izlaska albuma „La Radiolinia“, poznati francuski muzičar španskog porekla objavio je na svom sajtu… »