Balkan arhiva vesti 10.02.2017

(Video) Afera Dnevnice trese Hrvatsku Bivšem šefu Milanovićevog kabineta određen pritvor

Kurir 10.02.2017
Istražni sudija u Zagrebu danas je odredio jednomesečni pritvor Tomislavu Sauchu, saborskome zastupniku Socijaldemokratske partije i bivšem predstojniku Ureda predsednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića. Sauha je uhapšen je pred kancelarijom svoje… »

Savetnik Alije Izetbegovića pokopao bakira: Tužba protiv Srbije neme šanse!

Kurir 10.02.2017
Bakir Izetbegović je odbio i mene i moj savet tako da ja nemam više ništa da kažem vezano za reviziju tužbe protiv Srbije, kaže ugledni američki pravnik i profesor međunarodnog prava na Univerzitetu Illinois Frensis Bojl. Bojl je bio savetnik… »

Umro Ljubiša Beara!

Alo 10.02.2017
Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, haški osuđenik Ljubiša Beara (78) preminuo je u zatvoru u Berlinu. Beara je umro juče u zatvoru u Nemačkoj, gde je izdržavao doživotnu kaznu zatvora po presudi za genocid u… »

Zurof: Stepinac ne može da bude ni svetac ni heroj

N1 Info 10.02.2017
Alojzije Stepinac, čovek koji je podržavao ustaški režim, ne može biti ni svetac, ni heroj, rekao je direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof. Zurof je, povodom otkrivanja spomenika Stepincu u Osijeku, rekao da je reč o čoveku koji ne… »

Zaev najavljuje skoro formiranje vlade, Han traži strpljenje

Večernje novosti 10.02.2017
Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da očekuje da će uskoro dobiti mandat i da će formirati novu makedonsku vladu. Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da očekuje da… »

Za sve mu Moskva kriva: Đukanović optužio Rusiju za pokušaj izazivanja krvoprolića

Pravda 10.02.2017
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović otvoreno je optužio Moskvu da je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, pokušala da izazove krvoproliće "kako bi ostvarila pojačani uticaj na Balkanu". "To je bio… »

Linta: Svet da osudi fašizam u Hrvatskoj Još jedino Anti Paveliću nisu digli spomenik!

Kurir 10.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku predstavlja još jedan dokaz da se današnja Hrvatska nije suočila sa svojom nacifašističkom prošlošću. Linta u pisanoj… »

"Ljubav" Trampa i Putina – strah za muslimane na Balkanu

B92 10.02.2017
Stabilnost na Balkanu, odnosno u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu ugrožena je zbog nove osovine između SAD i Rusije. To ocenjuje bečki dnevnik Standard. U BiH, gde relativnu većinu stanovništva predstavljaju islamski vernici, veliki bes… »

Udružile se Hrvatska, Albanija i Crna Gora!

Vesti online 10.02.2017
Ministri spoljnih poslova Hrvatske, Albanije i Crne Gore u petak su u Splitu potpisali zajedničku deklaraciju o saradnji u okviru Jadranske trilaterale, kojom se podstiče jačanje bezbednosne i ekonomske saradnje između Hrvatske, Albanije i Crne Gore… »

Mostar, ustaški simboli na Partizanskom groblju

RTS 10.02.2017
Nepoznati počinioci oskrnavili su mostarsko Partizansko groblje, a na spomenicima ispisali uvredljive poruke i fašističke simbole. Iako je godinama zapušteno, mostarsko Partizansko groblje dodatno je oštećeno uoči obeležavanja 72. godine od… »