Balkan arhiva vesti 10.02.2017

Sabor skinuo imunitet šefu kabineta bivšeg premijera, Milanović šokiran slučajem

Beta video 10.02.2017
ZAGREB - Sabor Hrvatske danas je skinuo imunitet poslaniku Socijaldemokratske partije (SDP) Tomislavu Sauhi zbog sumnji da je kao šef kabineta bivšeg premijera Zorana Milanovića odobravao isplatu lažnih inostranih dnevnica bivšim Milanovićevim… »

Revizija presude protiv Srbije ne može biti pokrenuta u ime BiH

RTV 10.02.2017
SARAJEVO - Zahtev za reviziju presude protiv Srbije ne može biti pokrenut u ime BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. "Kolega Ivanić i ja smo Izetbegoviću jasno rekli da se revizija ne može tražiti u ime države BiH", rekao je Čović… »

Ko je bio Ljubiša Beara? Bivši pukovnik vrs dobrovoljno otišao u Hag, bio na doživotnoj robiji

Kurir 10.02.2017
Ljubiša Beara bio je pukovnik i načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske. Međunarodni sud za ratne zločine teretio ga je za ulogu u genocidu u Srebrenici. Beara se dobrovoljno predao 9. oktobra 2004. Osuđen je 2010. godine na… »

Zurof: Stepinac ne može biti ni svetac ni heroj

B92 10.02.2017
Alojzije Stepinac, čovek koji je podržavao ustaški režim, ne može biti ni svetac ni heroj, izjavio je Efraim Zurof, direktor Centra “Simon Vizental”. On je to izjavio povodom otkrivanja spomen-biste ovom biskupu Katoličke crkve u Osijeku… »

Neizvesnost traje: Formiranje vlade u Makedoniji još pod znakom pitanja

Kurir 10.02.2017
Brzo formiranje nove vlade je u interesu države i njenih građana, koji kao i Evropska unija očekuju hitno usvajanje neophodnih reformi, izjavio je sinoć lider SDSM Zoran Zaev, posle sastanka sa Evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje… »

Otvoreno optužio Moskvu Đukanović: Rusija blokira put u NATO

Večernje novosti 10.02.2017
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović prozvao je Moskvu da je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pokušala da izazove krvoproliće "kako bi ostvarila pojačani uticaj na Balkanu" LIDER Demokratske partije socijalista Milo… »

Linta: Svet da osudi fašizam u Hrvatskoj Još jedino Anti Paveliću nisu digli spomenik!

Kurir 10.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku predstavlja još jedan dokaz da se današnja Hrvatska nije suočila sa svojom nacifašističkom prošlošću. Linta u pisanoj… »

Bečki Standard: Balkan "podrhtava" zbog Trampa

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Stabilnost na Balkanu, odnosno u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu ugrožena je zbog nove osovine između SAD i Rusije, ocenjuje bečki dnevnik Standard. U BiH, gde relativnu većinu stanovništva predstavljaju islamski vernici, veliki… »

Dele vrednosti: Savez Hrvatske, Albanije i CG

Mondo 10.02.2017
Ministri spoljnih poslova Hrvatske, Albanije i Crne Gore potpisali su u Splitu zajedničku deklaraciju o saradnji u okviru Jadranske trilaterale, kojom se podstiče jačanje bezbednosne i ekonomske saradnje Hrvatske, Albanije i Crne Gore. Foto… »

Mostar, ustaški simboli na Partizanskom groblju

RTS 10.02.2017
Nepoznati počinioci oskrnavili su mostarsko Partizansko groblje, a na spomenicima ispisali uvredljive poruke i fašističke simbole. Iako je godinama zapušteno, mostarsko Partizansko groblje dodatno je oštećeno uoči obeležavanja 72. godine od… »