Društvo arhiva vesti 10.02.2017

Hladan vetar nam kaže – "zima nije gotova" / VIDEO

B92 10.02.2017
Sutra ujutro se u Srbiji očekuje slab do umeren mraz, a potom malo do umereno oblačno i hladno vreme, najavio je RHMZ. Istočni i jugoistočni vetar će u Srbiji biti slab do umeren, ali će u košavskom području biti povremeno jak. Jutarnja… »

Rok za prijavu 30 dana: Vlada objavila konkurs za 8 direktora javnih preduzeća

Kurir 10.02.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije objavila je danas javne konkurse za direktore u osam javnih preduzeća. Konkurs su objavljeni za izbor direktora u Državnoj lutriji, kompaniji Transnafta, "Putevima Srbije", "Koridorima Srbije", kao i za četiri nacionalna parka… »

Tablu ruše oni koji su oteli novinare

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Članovi Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije u blizini Velike Hoče i Orahovca šesti put su postavili spomen-ploču novinarima Radio Prištine Đuru Slavuju i Ranku Periniću, koji su na tom mestu nestali 1998… »

Preminuo akademik Đorđe Zloković

Večernje novosti 10.02.2017
Redovni član SANU, arhitekta i građevinski inženjer, Đorđe Zloković preminuo je u 89. godini, saopštila je danas Srpska akademija nauka i umetnosti. Redovni član SANU, arhitekta i građevinski inženjer, Đorđe Zloković preminuo je u 89. godini… »

Dozvoljena plovidba celim tokom Save i Dunava kroz Srbiju

Večernje novosti 10.02.2017
Obustava plovidbe na celom toku Dunava i Save kroz Srbiju danas je ukinuta jer je razbijen led na rekama, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Obustava plovidbe na celom toku Dunava i Save kroz Srbiju danas je… »

Svaka opština u Srbiji dobija psihologa i pravnika za rad sa LGBT zajednicom

Blic 10.02.2017
Posle obuke za rad zaposlenih u sistemu socijalne zaštite sa seksualnim manjinama u svakoj lokalnoj samoupravi je jedan pravnik, socijalni radnik i psiholog obučen za rad sa LGBT zajednicom, rekao je predstavnik organizacije Duga Aleksandar Prica… »

Ðorđević pozvao sindikate da pitanja rešavaju razgovorom

Studio B 10.02.2017
Ministar odbrane Zoran Ðorđević ponovo je danas pozvao predstavnike vojnih sindikata da socijalna pitanja rešavaju zajedničkim razgovorima, u okviru zakona i ekonomskih mogućnosti države, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Ðorđević je… »

Pažljivo za volanom: Oprez na mostovima i nadvožnjacima zbog jakog vetra

Kurir 10.02.2017
Auto moto savez Srbije vozačima danas savetuje opreznu vožnju preko mostova i nadvožnjaka zbog pojačanog vetra u košavskom području, posebno u Vršcu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Velikom Gradištu, Novom Sadu i Beogradu. U popodnevnim… »

Nikolić odlikovao Zdravka Čolića, "Smak", grad Žosije...

Radio 021 10.02.2017
Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, nalaze se među ličnostima koje će predsednik Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti, 15. februara… »

Šoć: U Srbiji devet najugroženijih grupa građana

Blic 10.02.2017
U Srbiji nema sistemske diskriminacije, ali postoji devet najugroženijih grupa u koje, što je veoma poražavajuće, spadaju i osobe sa invaliditetom, izjavio je danas savetnik u Kancelariji za ljudska i manjinska prava Vladimir Šoć, na tribini… »