Izvor: B92/Politika arhiva vesti 10.02.2017

Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

B92 10.02.2017
Beograd -- Direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu Metju Palmer posetio je Beograd i sastao se sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Vučić i Palmer su konstatovali da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima… »

Čepurin Vučiću uručio čestitku od Medvedva

B92 10.02.2017
Ruski ambasador u Beogradu uručio je premijeru Vučiću čestitku ruskog premijera Medvedeva povodom Dana državnosti Srbije. Medvedev navodi da su rusko-srpski odnosi zasnovani na principima prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poverenja, kao i da se… »

Vasilićeva: Niko iz Vlade nije zvao Savet dve godine

B92 10.02.2017
Beograd -- Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić kaže da Vlada dve godina nije zvala Savet, iako šalju izveštaje premijeru i ministarstvima. Jelisaveta Vasilić je za agenciju Beta navela da je po Strategiji o pravosuđu i borbi… »

Jovanović pozvao Jankovića i Jeremića da se dogovore

B92 10.02.2017
Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je buduće kandidate za predsednika Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da se dogovore. Kako tvrdi Jovanović, građanska Srbija želi jednog kandidata opozicije. Jovanović je rekao da će prihvatiti… »

"Voleo bih to da vidim, da se Nikolić kandiduje bez SNS"

B92 10.02.2017
Beograd -- Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore. Ipak, kako kaže, njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom… »

Vučević: Vučić zaslužuje poverenje da bude kandidat

B92 10.02.2017
Beograd -- O kandidatu SNS za predsednika odlučiće stranka, kaže potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević i dodaje da će lično predložiti njenog lidera Aleksandra Vučića. Vučević je za televiziju Pink rekao da će SNS o predsedničkom… »

Jeremić: Teško predvideti budućnost EU

B92 10.02.2017
Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić učestvovao je sinoć u Trebinju na Četvrtom simposionu „Teologija u javnoj sferi". Tom prilikom okupili su se eminentni teolozi i naučnici iz različitih oblasti društvenog života. Jeremić je, zajedno s profesorima… »

Čanak potpisao deklaraciju o militarizaciji Balkana

B92 10.02.2017
Rijeka -- Predstavnici Liste za Rijeku i LSV Danko Švorinić i Nenad Čanak potpisali su u Rijeci zajedničku Deklaraciju protiv militarizacije Balkana i Jugoistočne Evrope. To je saopštio Biro za informisanje LSV. Kako se navodi, predstavnicu dveju… »

"Haradinaj da se zabrine, ne da likuje"

B92 10.02.2017
Čak i ako Francuska odbije zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja njemu će moći da se sudi pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK. To je za RTS izjavio generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović Povodom odlaganja odluke… »

Gradonačelnik Osijeka oštro po Dačiću; SPS: Sramni napad

B92 10.02.2017
Beograd -- Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić kaže da "nema smisla" da o katoličkom nadbiskupu Alojziju Stepincu polemiše s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Kako kaže, nema smisla da polemiše sa Dačićem, koji je "nasledio… »