Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 10.02.2017

Jelen jurcao po radnji, dva se nameračila na prodavnicu krofni

B92 10.02.2017
Jedan jelen upao je u samouslugu u jednom selu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji razbivši staklena vrata, a potom je jurcao po radnji, ali nije napravio mnogo štete, preneli su danas lokalni mediji. Jelen je u prodavnici u selu Mančesteru… »

Alarmantna situacija u Indiji: Slonovi oterani iz svojih staništa

B92 10.02.2017
Aktivisti za zaštitu divljih životinja upozorili su da je zadiranje u šume severoistoče Indije oteralo slonove iz njihovih prirodnih staništa, što dovodi do sukoba sa lokalnim stanovništvom. Aktivisti su pozvali vladu da spreči zadiranja i da… »

Veliko iznenađenje: Šta je rasplakalo Džekija Čena?

B92 10.02.2017
Bivši kaskaderi kineskog popularnog glumca Džekija Čena odlučili su da mu prirede veliko iznenađenje tokom njegovog gostovanja u jednoj kineskoj emisiji. Čenov kaskaderski tim osnovan je davne 1977. godine, a od tada je kroz njega prošao veliki… »

"Kontakt s vanzemaljcima bi mogao da izbriše život na Zemlji"

B92 10.02.2017
Čovečanstvo u potrazi za životom u svemiru na raspolaganju ima sve moćnije alate, ali pojedini naučnici upozoravaju da bi takođe trebalo da budemo oprezni u vezi sa onim što želimo da otkrijemo. Lusijana Valkovic, astrofizičarka iz Planetarijuma… »

Zašto kraljevski leptiri masovno izumiru u Meksiku?

B92 10.02.2017
Broj kraljevskih leptira u Meksiku, gde ovaj insekt provodi zimu, ove godine opao je za 27 odsto, saopštili su meksički stručnjaci i predstavnici nezavisnih organizacija. Stručnjaci navode da je sve manje migracija ovih leptira iz SAD i Kanade… »

Nebo je spremilo pravi praznik za oči

B92 10.02.2017
Noć između petka i subote rezervisana je za pravi nebeski spektakl – prolazi lepa sjajna kometa sa ljubičastim “repom”, obasjava nas pun mesec, a svedočićemo i pomračenju meseca i to sve u isto vreme. Sunce, Mesec i Zemlja su… »

Ljubitelji testenina se hrane zdravije

B92 10.02.2017
Italijanska glumica Sofija Loren jednom je ovako prokomentarisala svoju besprekornu figuru: “Sve što vidite dugujem špagetama”. Sada i vi možete reći to isto, budući da je nova studija predstavljena na godišnjem sastanku Društva za… »

Da li tamna energija uopšte postoji?

B92 10.02.2017
Naučnici su na pragu razotkrivanja jedne od najvećih misterija svemira. Novi eksperiment trebalo bi da iskoristi gravitacione talase – male nabore na tkanju prostor-vremena – kako bi otkrio istinu o tome zašto se svemir tako brzo i tako… »

Na ovaj tekst nipošto ne smete da kliknete!

B92 10.02.2017
Kad vam neko kaže da ne pomišljate na belog medveda, šta će biti prva stvar na koju ćete pomisliti? Beli medved? To je jedan od primera koji daje novi video-snimak na kanalu Asap Science na Jutjubu, u kom nam je objašnjeno zašto radimo stvari koje… »

Ričard Gir: Donald Tramp seje strah

B92 10.02.2017
Američki glumac Ričard Gir kritikovao je danas na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu predsednika SAD Donalda Trampa, optužujući ga da "seje strah" i podstiče rasističke zločine. "Kad je Tramp postao predsednički kandidat, broj zločina… »