Izvor: Blic arhiva vesti 10.02.2017

Dačić: EU kao da želi da legalizuje ratne zločine protiv Srba

Blic 10.02.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave o formiranju Vojske Kosova novi faktor nestabilnosti i dodao da vlasti na Kosovu ne mogu da donesu takvu odluku u Skupštini Kosova bez glasova poslanika Srpske liste. "Mi ćemo… »

Vidimo se na sudu! Blokirana najvažnija Trampova odluka, on besneo na Tviteru, Hilari ga ismevala

Blic 10.02.2017
Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. Na ovu odluku odmah je reagovao i predsednik Tramp… »

Evro u ponedeljak 124,01 dinara

Blic 10.02.2017
Dinar će u ponedeljak, 13. februara zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 124,0174 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas koštao 123,9600 dinara, a NBS je prodala 15… »

Ljubiša Beara umro u zatvoru u Berlinu

Blic 10.02.2017
Bivši načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ljubiša Beara preminuo je u zatvoru u Berlinu, potvrdio je predsednik BORS Milomir Savčić. Beara je preminuo juče u zatvoru u Berlinu, gde je izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog… »

Ambasada SAD u BiH: Nije jasno da li će zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije biti predat ili ne?

Blic 10.02.2017
Svaka odluka da se pokrene zahtev za reviziju tužbe pred Međunarodnim sudom pravde treba da počiva na čvrstim pravnim osnovama, a težnju za istinom ne bi trebalo politizovati, potvrdili su u Kancelariji za odnose sa javnošću Ambasade SAD u BiH. Na… »

Rodoljub Drašković kupio "Vršačke vinograde"

Blic 10.02.2017
Preduzeće Vršački vinogradi prodato je po ceni od 575 miliona dinara (4,6 miliona evra) koncernu "Svislajon Takovo", u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića. Početna cena bila je 480 miliona dinara, što je polovina trenutno procenjene… »

Poruka za Trampa? Predsednik Irana: Oni koji prete mojoj zemlji gorko će zažaliti

Blic 10.02.2017
Oni koji upućuju pretnje Teheranu će zažaliti, izjavio je danas predsednik Irana Hasan Rohani obraćajući se pristalicama na maršu, na kojem je učestvovalo na hiljade ljudi, povodom godišnjice Islamske revolucije. - Ovako veliki broj ljudi je… »

Viši sud: Kertes oslobođen optužbi za šverc cigareta

Blic 10.02.2017
Viši sud u Beogradu je oslobodio nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa optužbi za zloupotrebu službenog položaja u švercu cigareta od 1996. do 2001, dok je Bojana Jeremić osuđena na pet godina zatvora, saopštio je danas taj… »

Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

Blic 10.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD-a Metju Palmer konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom… »

Zorana Mihajlović - Reformator godine

Blic 10.02.2017
Ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović danas je uručena nagrada "Reformator 2016" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvođenje elektronske… »