Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Apelacioni sud odbacio zahtev Trampa

Danas 10.02.2017
Federalni apelacioni sud u San Francusku odbacio je zahtev administracije predsednika Donalda Trampa da se vrati na snagu njegova zabrana ulaska državljana iz sedam većinski muslimanskih zemalja, prenosi Glas Amerike. Američki predsednik je odmah… »

Teroristi među izbeglicama

Danas 10.02.2017
Predsednik Sirije Bašar Al Asad je izjavio da među milionima sirijskih izbeglica koje traže utočište na Zapadu "definitivno" ima terorista, ali da njihov broj ne mora da bude "značajan", javlja danas AP. Ne treba vam značajan broj da bi počinili… »

Tramp i Si Đinping "veoma srdačno" razgovarali telefonom

Danas 10.02.2017
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u telefonskom razgovoru sa kineskim predsednikom Si Đinpingom potvrdio je "politiku jedne Kine" i time umanjio zabrinutost da će Vašington značajno promeniti odnose sa Pekingom, javljaju agencije… »

O čemu su razgovarali Putin i Tramp

Danas 09.02.2017
Dva američka zvaničnika, koja su želela da ostanu anonimna, tvrde da su u prvom telefonskom razgovoru predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, američki predsednik kritikovao Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja… »

Referendum o reformama u Turskoj 16. aprila

Danas 10.02.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je potpisao reformu Ustava, čime je otvoren put za raspisivanje referenduma o uvođenju predsedničkog sistema koji bi znatno proširio njegova ovlašćenja. Referendum će biti održan 16. aprila, saopštio je… »

Rumunski ministar pravde podneo ostavku

Danas 09.02.2017
Sve inicijative koje sam preduzeo su legalne i u skladu sa Ustavom, poručio je Florin Jordake. Rumunski ministar pravde Florin Jordake podneo je ostavku zbog sporne Vladine uredbe koja bi mnoge političare optužene za korupciju zaštitila od sudskog… »

Ahmeti: Prvo napismeno dvojezičnost, pa vlada

Danas 10.02.2017
* Potpisivanje albanske platforme za pregovore u Tirani sve se otvorenije ocenjuje kao događaj na granici mešanja u unutrašnje stvari, pa se na okolnosti dogovaranja te platforme oštro osvrnula i ruska ambasada u Skoplju. Mada su tekući pregovori… »

Asad: SAD dobrodošli u borbu protiv terorizma

Danas 10.02.2017
Sirijski predsednik Bašar Al Asad je izjavio da su Sjedinjene Američke Države dobrodošle u borbi protiv "terorista" u Siriji, ukoliko sarađuju sa njegovom vladom i poštuju suverenitet Sirije, javlja danas AP. Ovde smo, Sirijci smo, vlasnici smo ove… »

Muhović zbog Njegoša gubi funkciju?

Danas 10.02.2017
Zbog izjava o Njegošu, većina odbornika Skupštine opštine Petnica, 15 iz DPS i po dva člana SD i SDP, zatražili su smjenu predsjednika lokalnog parlamenta Adnana Muhovića, kadra Bošnjačke stranke (BS). Oni smatraju da je Muhović svojim izjavama… »

Merkelova za bržu deportaciju azilanata

Danas 09.02.2017
Planirano je da se u Berlinu uspostavi novi centar za koordinaciju deportacijama. Nemačka kancelarka Angela Merkel će predstaviti planove za znatno intenziviranje deportacija pridošlica čiji su zahtevi za azil odbijeni. Ova mera uključuje i… »