Izvor: EurActiv arhiva vesti 10.02.2017

Vlada dve godine ignoriše Savet za borbu protiv korupcije

EurActiv 10.02.2017
Vlada Srbije dve godina nije kontaktirala Savet za borbu protiv korucpije iako on uredno šalje svoje izveštaje premijeru i nadležnim ministarstvima, rekla je 10. februara članica Saveta Jelisaveta Vasilić. Ona je rekla da Savet, kada zatraži… »

LGBT zajedinica među najugroženijim grupama

EurActiv 10.02.2017
U Srbiji nema sistemske diskriminacije ali postoji devet najugroženijih grupa u koje spadaju i pripadnici LGBT zajednice, rečeno je 10. februara na tribini "Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu". Istog dana na… »

Agencija: Razrešiti direktora Ekonomsko-trgovinske škole

EurActiv 10.02.2017
Agencija za borbu protiv korupcije donela je konačno rešenje kojim se preporučuje smena direktora novopazarske Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića zbog sukoba interesa i kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korpucije, preneo je Radio Sto… »

Evroposlanici optužuju Merkel da podstiče podele sever-jug

EurActiv 10.02.2017
Evropi je potrebna radikalna promena politike štednje a ne Unija u više brzina, kako predlaže nemačka kancelarka Angela Merkel, kažu evroposlanici iz grupa socijalista i demokrata, zelenih i levice. Merkel je na prošlonedeljnom sastanku na Malti… »

Nemačka ubrzava deportacije u zemlje porekla

EurActiv 10.02.2017
Nemačka koja je od 2015. primila više od milion migranata, ubrzaće proceduru deportacije stranaca koji nemaju pravo na azil. Nemačke centralne vlasti su 9. februara postigle dogovor sa pokrajinskim vlastima koje su nadležne za deportacije o nizu mera… »