Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 10.02.2017

Nova administracija će poštovati politiku "jedinstvene Kine"

Glas Amerike 10.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je u telefonskom razgovoru sa kineskim kolegom Ši Đinpingom da Sjedinjene Države nameravaju da poštuju politiku "jedinstvene Kine", priznanjem kineskog suvereniteta nad Tajvanom. Bela kuća je saopštila da je… »

Tramp - Abe: SAD posvećene bezbednosti Japana

Glas Amerike 10.02.2017
Predsednik Donald Tramp rekao je u petak da je savez Sjedinjenih Država i Japana jedan od kamena temeljaca regionalnog mira i stabilnosti. Tramp je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Šinzom Abeom u Beloj kući izbegao… »

CG za jačanje saradnje sa Srbijom, sporazum i sa Kosovom

Glas Amerike 10.02.2017
Zajednički turistički proizvodi Crne Gore i Srbije, koji se tiču aktivnog turizma, biće prvi put promovisani na Sajmu u Beogradu, saopšteno je nakon sastanka resornih ministara dvije države, Pavla Radulovića i Rasima Ljajića. Crnogorski ministar… »

Mediji: Flin sa ruskim ambasadorom razgovarao o sankcijama

Glas Amerike 10.02.2017
Savetnik predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkl Flin navodno je razgovarao sa ruskim ambasadorom u Sjedinjenim Državama o američkim sankcijama protiv Rusije pre nego što je preuzeo tu funkciju, uprkos demantiju administracije da je… »

Mećava paralisala severoistočni deo SAD

Glas Amerike 10.02.2017
Veliko nevreme, praćeno obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, zahvatilo je u četvrtak severoistočni deo Sjedinjenih Država i znatno otežalo saobraćaj u tom delu zemlje. Područja od Filadelfije do Bostona i Mejna bila su prekrivena nanosima… »

Nemačka ministarka: Američki zahtev NATO-u "fer"

Glas Amerike 10.02.2017
Američki sekretar za odbranu Džim Matis rekao je nemačkoj ministarki odbrane Ursuli von der Lejen, na sastanku u Pentagonu, da su se snažne veze dve zemlje "održale tokom vremena". "Vi znate koliko cenimo Nemačku kao saveznika. To je testirano dugi… »

SAD za veći broj vojnika u Avganistanu

Glas Amerike 10.02.2017
Komandant američkih snaga u Avganistanu izjavio je da je potrebno dodatnih nekoliko hiljada pripadnika međunarodnih snaga kako bi se prekinuo zastoj u 15-godišnjem ratu sa Talibanom. Ostalo je manje od 14 hiljada vojnika pod američkom komandom koja… »