Izvor: Insajder arhiva vesti 10.02.2017

Kertes oslobođen posle 10 godina postupka

Insajder 10.02.2017
Mihalj Kertes, bivši funkcioner SPS-a, a danas član SNS-a, prvostepenom presudom je oslobođen u još jednom postupku za šverc cigareta devedesetih. Prvostepena presuda je doneta posle 10 godina. Viši sud u Beogradu oslobodio je danas Kertesa i… »

Koliko će Pošte Srbije koštati nagradna igra Uzmi i pobedi?

Insajder 10.02.2017
Javno preduzeće Pošte Srbije izrađuje koverte koje se besplatno dele za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi. Pošte Srbije kao suorganizator nagradne igre su preuzele na sebe troškove izrade koverata, rečeno je za Insajder.net u Ministarstvu državne… »

Još uvek bez konkursa za direktore Srbijagasa, EPS-a, EMS-a

Insajder 10.02.2017
Prema Zakonu o javnim preduzećima, u 32 javna preduzeća direktori bi morali biti imenovani nakon sprovedenih konkursa najkasnije 4. marta 2017. Međutim, do sada su konkursi okončani, a novi rukovodioci postavljeni u samo tri preduzeća - Službenom… »

Borba protiv korupcije - godinama samo fraza koja “dobro zvuči”

Insajder 10.02.2017
Kao jedan od glavnih programskih ciljeva u svom statutu Srpska napredna stranka navodi borbu protiv korupcije i kriminala na svim nivoima. To je ujedno i jedno od obećanja koja su donela značajan broj glasova SNS-u na izborima 2012. Međutim, po svemu… »

Prodati Vršački vinogradi, cena daleko niža od procenjene vrednosti

Insajder 10.02.2017
Vlasnik Svislajona Rodoljub Drašković kupio je danas Vršačke vinograde za 575 miliona dinara (4,64 miliona evra). Početna cena je bila 480,2 miliona dinara, što je polovina trenutne procenjene vrednosti. Uz Draškovića, ponude su dostavila dva… »

Konkursi za direktore javnih preduzeća - država krši sopstvene zakone

Insajder 10.02.2017
Oglasi o javnim konkursima za izbor direktora u preduzećima Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, kao i za nacionalne parkove Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik, objavljeni su danas u Službenom glasniku, saopštilo je… »

Neispitane tvrdnje da policajci sarađuju s kriminalcima

Insajder 10.02.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u oktobru prošle godine da u Policiji do kraja godine neće raditi oni koji sarađuju s ljudima iz kriminalnog sveta. Uprkos najavi, do danas javnost nije upoznata s rezultatima najavljene… »