Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Apelacioni odbio Trampovu uredbu

Mondo 10.02.2017
Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. Na ovu odluku odmah je reagovao i predsednik Donald… »

U Iranu gaze Trampa i poručuju: Zažalićete

Mondo 10.02.2017
Građani Irana proslavili su danas 38. godišnjicu Islamske revolucije okupljanjima širom zemlje i masovnim demonstracijama na kojima su učesnici gazili zastavu SAD. Predsednik Irana Hasan Rohani nazvao je "problemom" novu američku administraciju na… »

Orban: Soroš muti u Mađarskoj, uvaljuje migrante

Mondo 10.02.2017
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da grupe koje podržava finansijer Džordž Soroš i njegova imperija žele da tajno utiču na mađarsku politiku. Foto: screenshot/youtube Orban je u govoru o stanju nacije rekao da Soroševe organizacije rade… »

Putin o susretu sa Trampom: Slovenija je divna

Mondo 10.02.2017
Slovenija, rodna država supruge predsednika SAD Donalda Trampa, povukla je odličan marketinški potez predlogom da se prvi sastanak Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina održi u Ljubljani. Putin prihvatio, čeka se Tramp. Foto: AP Photo/ Darko… »

Bele plaže: Pronađeno 360 kilograma kokaina

Mondo 10.02.2017
Oko 360 kilograma kokaina, vrednosti od skoro 60 miliona evra na crnom tržištu, pronađeno je na dve plaže na istoku Engleske, saopštila je danas britanska Agencije protiv kriminala. Foto: Guliver/Getty Images Kese sa kokainom pronađene su u… »

Tragedija na popularnom ostrvu, 12 mrtvih

Mondo 10.02.2017
U klizištima na ostrvu Bali poginulo je 12 osoba, a među nastradalima ima i dece, javila je danas agencija za vanredne situacije Indonezije. Foto: Pritnscreen/YouTube Klizišta su odnela kuće u tri sela u planinskom regionu Bangli, a izazvana su… »

Rusi pokosili Turke u Siriji: "Ankara je kriva"

Mondo 10.02.2017
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopšio je danas da je jučerašnji vazdušni napad, u kojem su greškom ubijena tri turska vojnika, obavljen po koordinatama koje je obezbedila turska vojska, javlja Rojters. Foto: Ap/Eyyup Burun "Nažalost, naša vojska… »

Rusija: Prvi smo priznali Hrvatsku, veliki planovi

Mondo 10.02.2017
Rusija zna i razume da Hrvatska ima obaveze prema EU-u i NATO, ali smatra da to ne bi trebalo da predstavlja prepreku u jačanju odnosa između dve države, izjavio je danas u Zagrebu ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov. Foto: Mondo Moskva, Crveni… »

Narko rat, mitraljiranje iz helikoptera

Mondo 10.02.2017
Šef meksičkog narko-kartela ubijen je sa 11 saradnika u sukobu s vojnicima koji su pucali na kuću mitraljezom iz helikoptera, saopštile su danas meksičke vlasti. Foto: AP Photo/Rashide Frias Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na… »

Nica: Strah od maskra menja rutu čuvenog karnevala

Mondo 10.02.2017
Prvi put u istoriji čuveni karneval neće proći Engleskom promenadom u Nici zbog prošlogodišnjeg masakra u kom je stradalo više od 80 ljudi. U Monpeljeu policija zaplenila eksploziv, jedan od osumnjičenih planirao je samoubilački napad. Foto… »