Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.02.2017

"Afera dnevnice": Uhapšen Milanovićev blizak saradnik

N1 Info 10.02.2017
Sabor Hrvatske je skinuo imunitet poslaniku Socijaldemokratske partije (SDP) Tomislavu Sauhi zbog sumnji da je kao šef kabineta bivšeg premijera Zorana Milanovića odobravao isplatu lažnih inostranih dnevnica bivšim Milanovićevim savetnicima. Nakon… »

Čović: Revizija tužbe protiv Srbije ne može u ime BiH

N1 Info 10.02.2017
Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je da revizija tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde ne može biti pokrenuta u ime Bosne i Hercegovine. On je rekao da je o toj temi razgovarano u… »

Kertes oslobođen optužbi, osuđena Trefova udovica

N1 Info 10.02.2017
Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa i još trojicu okrivljenih optužbi za zloupotrebu službenog položaja u švercu cigareta od 1996. do 2001. godine, dok je Bojana Jeremić, udovica ubijenog… »

Ljubiša Beara preminuo u zatvoru

N1 Info 10.02.2017
Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ljubiša Beara preminuo je u zatvoru u Berlinu. Beara je preminuo u zatvoru u Berlinu gde je izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog zločina u Srebrenici. Haški tribunal je… »

Vasilić: Vlada i Savet dve godine bez kontakata

N1 Info 10.02.2017
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić rekla je da Vlada Srbije dve godina nije kontaktirala Savet, iako oni uredno šalju svoje izveštaje premijeru i nadležnim ministarstvima. Jelisaveta Vasilić je kazala da je prema Strategiji… »

Zurof: Stepinac ne može da bude ni svetac ni heroj

N1 Info 10.02.2017
Alojzije Stepinac, čovek koji je podržavao ustaški režim, ne može biti ni svetac, ni heroj, rekao je direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof. Zurof je, povodom otkrivanja spomenika Stepincu u Osijeku, rekao da je reč o čoveku koji ne… »

Đorđević pozvao vojne sindikate na dijalog

N1 Info 10.02.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević pozvao je predstavnike vojnih sindikata da socijalna pitanja rešavaju zajedničkim razgovorima, u okviru zakona i ekonomskih mogućnosti države. Vojni sindikat odgovorio je da već više od dve godine pokušava da… »

Niški radnici opet izigrani, nema novca uprkos obećanju

N1 Info 10.02.2017
Petak je u Nišu dan za proteste bivših radnika društvenih preduzeća koji ni posle deset godina, ne samo što nisu dobili zaostale neisplaćane zarade, već ni obećanu jednokratnu pomoć. Prema najavama iz gradske vlasti koja posreduje u dogovorima… »

Novosti: Nikolić odlikuje Španović, Šotru, Čolića i Zurofa

N1 Info 10.02.2017
Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor centra "Simon Vizental" Efraim Zurof biće ove godine među ličnostima koje će predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti 15… »

Han: Potrebno još vremena da se formira Vlada Makedonije

N1 Info 10.02.2017
Dva meseca posle izbora u Makedoniji, lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je da očekuje da će uskoro dobiti mandat i da će formirati novu vladu. Evropski komesar Johanes Han, nakon posete Skoplju, ocenio je međutim da nova… »