Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 10.02.2017

​TENZIJE U POLITIČKOM TROUGLU: Rusija bi da posreduje u sve zaoštrenijim odnosima SAD i Irana

Newsweek 10.02.2017
Moskva je zabrinuta zbog zaoštravanja odnosa između Irana i SAD i Trampovih kritika nuklearnog sporazuma iz 2015. Sprema li se Vašington na sukob s Teheranom? Rusija nastoji da smiri tenzije između Sjedinjenih Američkih Država i Irana nakon što je… »

PUTINOVA LISTA ZA ODSTREL: Američki obaveštajci optužili Kremlj za smrt preko 40 disidenata

Newsweek 10.02.2017
Organizacija u kojoj radi preko 4.500 američkih obaveštajaca objavila ja kontroverzan izveštaj pod naslovom "Staljinov učenik: Vladimir Putin i najnovija ruska 'mokra afera'", u kojem se ruski predsednik direktno optužuje za politička ubistva. Lista… »

PODZEMNA DRŽAVA VIJETNAM: Ovi tuneli su koštali SAD desetine hiljada života i pobede u ratu (FOTO)

Newsweek 10.02.2017
Istorijski kompleks koji je otvoren za posetioce sačinjen je od tunela ukupne dužine 120 kilometara, plus od stambenih prostorija, kuhinja, skladišta, oružarnica, bolnica i komandnih centara. Tuneli Cu Či u Vijetnamu predstavljaju jednu od… »

UDARILA NA NEDODIRLJIVE: Ovo je Laura Kodruta Kovesi, zvezda rumunske borbe protiv korupcije

Newsweek 10.02.2017
Glavna tužiteljka u Rumuniji za jedne je ratnica za koju nema nedodirljivih, dok je drugi optužuju da u obračunima koristi metode iz vremena komunizma. Glavna rumunska tužiteljka Laura Kodruta Kovesi izazvala je podele među građanima. Oni koji je… »

TEŽAK UDARAC ZA NOVU ADMINISTRACIJU: Apelacioni sud SAD potvrdio suspenziju Trampove zabrane

Newsweek 10.02.2017
Sudije su odbacile žalbu Trampove administracije u kojoj se tvrdilo da federalni sud nema jurizdikciju nad odlukama predsednika države. Američki federalni apelacioni sud potvrdio je raniju odluku po kojoj se zabrana ulaska u Sjedinjene Države… »

PROHUJALO S KINEZIMA: Srušen Sisijev san o novoj 300 milijardi dolara vrednoj prestonici Egipta (FOTO)

Newsweek 10.02.2017
Kineska kompanija povukla se iz plana ta mega prestonicu koja je trebalo da ima aerodrom veći od Hitroua i građevine više od Ajfelove kule. Egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi imao je viziju novog administrativnog centra zemlje koji će zameniti… »

NATO ODLUČNO STAO IZA UKRAJINE: Nasilje u Donbasu preti da potpuno uništi sporazum iz Minska

Newsweek 10.02.2017
U sukobima proruskih pobunjenika i ukrajinskih vlasti od aprila 2014. godine poginulo je gotovo 10.000 ljudi, a više od 1,5 miliona je raseljeno. Sve članice NATO u potpunosti podržavaju Ukrajinu koja se suočava s ponovom eskalacijom pre dve godine… »