Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 10.02.2017

Kompanija 'Svislajon' kupila Vršačke vinograde za 575 miliona dinara

Nova ekonomija 10.02.2017
Vlasnik kompanije Svislajon Rodoljub Drašković kupio je Vršačke vinograde za 575 miliona dinara, što je oko 4,6 miliona evra, objavili su mediji. Početna cena za Vršačke vinograde iznosila je 3,8 miliona evra, što je polovina procenjene vrednosti… »

NALED: Zorana Mihajlović reformator godine

Nova ekonomija 10.02.2017
Ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović danas je uručena nagrada "Reformator 2016" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvođenje elektronske… »

Čepurin uručio Vučiću čestitku Medvedeva povodom dana državnosti

Nova ekonomija 10.02.2017
Ruski ambasador u Beogradu uručio je premijeru Vučiću čestitku ruskog premijera Medvedeva povodom Dana državnosti Srbije. Medvedev navodi da su rusko-srpski odnosi zasnovani na principima prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poverenja, kao i da se… »

Vasilić: Vlada nas dve godine nije kontaktirala iako im uredno šaljemo svoje izveštaje

Nova ekonomija 10.02.2017
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić rekla je da Vlada Srbije dve godina nije kontaktirala Savet, iako oni uredno šalju svoje izveštaje premijeru i nadležnim ministarstvima. Jelisaveta Vasilić je kazala da je prema Strategiji… »

Jovanović: Molim Jankovića i Jeremića da se dogovore da jedan bude kandidat

Nova ekonomija 10.02.2017
Nemam pravo da tražim, ali molim Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da porazgovaraju i dogovore se da građanska opozicija na predsedničke izbore izađe sa jednim kandidatom, izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović… »

Evropska komisija traži da Srbija odblokira borbu protiv korupcije

Nova ekonomija 10.02.2017
Delegacija Evropske komisije koja proverava napredak Srbije u Poglavlju 23 - pravosuđe i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja se bore protiv korupcije - Agencije za borbu protiv korpucije i Saveta za borbu protiv… »

Carinici sprečili šverc preko četiri tone falsifikovane tekstilne robe iz Turske

Nova ekonomija 10.02.2017
Carinici su na prelazu Gradina pronašli i zadržali više od četiri tone tone robe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine. Kako je saopštila Uprava carina, više od 7.600 artikala pronađeno je detaljnom kontrolom kamiona… »

Rok za uplatu prve rate za porez je 14. februar

Nova ekonomija 10.02.2017
Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji je 14. februar. Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti za prvi kvartal ove godine isti je kao i za poslednji kvartal prošle godine. Obveznici poreza na imovinu su građani… »

Ledolomac EPS-a razbio led na Dunavu i vratio se u matičnu luku

Nova ekonomija 10.02.2017
Led na Dunavu je razbijen, a ledolomac "Greben" u vlasništvu Elektroprivrede Srbije vraćen je u matičnu luku, saopštio je EPS. Lomeći ledene sante na Dunavu i Savi, ledolomac je na putu proveo 31 dan i prešao oko 3.000 kilometara. Ledolomac je sada… »

Četvrti protest sindikata vojske i policije sutra u 12 sati ispred zgrade Vlade

Nova ekonomija 10.02.2017
Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije organizuju u subotu ispred zgrade Vlade četvrti protest. Na tom protestu zatražiće unapređenje socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti i poštovanje Zakona o radu. Početak… »