Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Rohani: Oni koji prete Teheranu će zažaliti

Politika 10.02.2017
TEHERAN – Oni koji upućuju pretnje Teheranu će zažaliti, izjavio je danas predsednik Irana Hasan Rohani obraćajući se pristalicama na maršu, na kojem je učestvovalo na hiljade ljudi, povodom godišnjice Islamske revolucije. „Ovako veliki broj… »

Asad: Među izbeglicama „definitivno” ima terorista

Politika 10.02.2017
DAMASK – Predsednik Sirije Bašar al-Asad rekao je da među milionima sirijskih izbeglica koji traže utočiste na zapadu „definitivno” ima terorista, javlja AP. Asad je u intervjuu za „Jahu njuz” rekao da ne mora da znači da postoji… »

Tramp i Đinping: Podrška SAD politici „jedne Kine”

Politika 10.02.2017
PEKING, VAŠINGTON – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da će SAD poštovati politiku „jedne Kine” u prvom, srdačnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Kine Sjiem Đinpingom, saopštila je danas Bela kuća. Tramp je… »

Tramp: Američko-japanski savez ključan za mir

Politika 10.02.2017
VAŠINGTON – Američki predsednik srdačno je dočekao i pozdravio u Beloj kući japanskog premijera Šinzo Abea koji je u poseti SAD. Tramp je nakon susreta na zajedničkoj pres konferenciji izjavio da je njegova administracija posvećena zbližavanju… »

Sprečen teroristički napad u Francuskoj

Politika 10.02.2017
PARIZ – Francuska policija uhapsila je danas četiri osobe zbog sumnje da su planirali teroristički napad na jedno od mesta koje posećuju turisti, saopštili su policijski i pravosudni izvor. Osumnjičeni su uhapšeni u Monpeljeu, na jugu Francuske… »

Orban: Soroš želi da tajno utiče na mađarsku politiku

Politika 10.02.2017
BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban je danas izjavio da grupe koje podržava finansijer Džordž Soroš i njegova imperija žele da tajno utiču na mađarsku politiku. Orban je u govoru o stanju nacije rekao da Soroševe organizacije rade na… »

Putin: Ljubljana dobro mesto za sastanak s Trampom, ali...

Politika 10.02.2017
MOSKVA– Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nema ništa protiv da Ljubljana bude moguće mesto sastanka sa američkim kolegom Donaldom Trampom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva. „Što se tiče Ljubljane i Slovenije… »

Lavrov: NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

Politika 10.02.2017
MOSKVA – NATO razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je u intervjuu za ruski list „Izvestija”, ocenio da aktivnosti Alijanse u blizini… »

Stampedo na fudbalskom stadionu u Angoli, 17 mrtvih

Politika 10.02.2017
Sedamnaest osoba je poginulo, a desetine su povređene u stampedu navijača na fudbalskom stadionu u Angoli, javlja Rojters. Stampedo se dogodio na stadionu „Četvrti januar”. „Ljudi su se ugušili. Hodali su jedni po drugima. Povređeno je 76… »

Ulica ne može da menja vlade

Politika 10.02.2017
Rumunski ministar spoljnih poslova Teodor Meleškanu odgovorio na nekoliko pitanja „Politike”. Od našeg dopisnika Bukurešt – Već skoro dve nedelje u Rumuniji ne jenjavaju masovne ulične demonstracije. Na bukureštanskom trgu Viktorija, ispred… »