Izvor: Pravda arhiva vesti 10.02.2017

Blokirana najvažnija Trampova odluka: Besneo na Tviteru, Hilari ga ismevala!

Pravda 10.02.2017
Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. Na ovu odluku odmah je reagovao i predsednik Tramp… »

Dačić: Borićemo se svim političkim sredstvima protiv formiranja vojske Kosova

Pravda 10.02.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na RTS-u da će Se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv odluke o formiranju vojske Kosova, jer je to odluka protiv stabilnosti u regiji. "U Briselu se pokreću samo teme koje njima… »

Drugi prijem u beloj kući: Abe došao kod Trampa i doneo na hiljade novih poslova!

Pravda 10.02.2017
Japanski premijer Šinzo Abe stigao je danas po podne u Belu kuću, gde ga je dočekao američki predsednik Donald Tramp. Abe je, posle britanske premijerke Tereze Mej, drugi strani zvaničnik koga je Tramp primio otkako je 20. januara zvanično stupio na… »

Putin odlučio: Slovenija odlično mesto za sastanak s Trampom

Pravda 10.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu obnovljeni nakon perioda njihove degradacije, ali da to ne zavisi samo od ruske nego i od američke strane. „Rusko-američki odnosi su u… »

Na ivici građanskog rata: Neizvesna sudbina Makedonije

Pravda 10.02.2017
Brzo formiranje nove vlade je u interesu države i njenih građana, koji kao i Evropska unija očekuju hitno usvajanje neophodnih reformi. To je izjavio lider SDSM Zoran Zaev, posle sastanka sa Evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje… »

Novi savez džihadista: Rušimo Asada, oslobodićemo celu Siriju!

Pravda 10.02.2017
Vođa novog saveza islamističkih frakcija u Siriji, koji uključuje bivši ogranak Al Kaide, obećao je da će pojačati napade na sirijsku snage i saveznike. Kako je naveo, cilj je rušenje sirijskog predsednika Bašara al Asada. Vođa džihadističkog… »

SNS poručuje EU: U Hrvatskoj se širi fašizam!

Pravda 10.02.2017
Srpska napredna stranka je najoštrije osudila podizanje spomenika ustaskom zločincu Alojziju Stepincu i zatražila da se upozori EU na širenje fašizma. - Zahtevamo od nadležnih državnih organa Republike Srbije da nedvosmisleno upozore Evropsku uniju… »

Za sve mu Moskva kriva: Đukanović optužio Rusiju za pokušaj izazivanja krvoprolića

Pravda 10.02.2017
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović otvoreno je optužio Moskvu da je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, pokušala da izazove krvoproliće "kako bi ostvarila pojačani uticaj na Balkanu". "To je bio… »

Srpski politički triler: Kako je propala ideja o zajedničkom kandidatu opozicije?

Pravda 10.02.2017
Priča o zajedničkom kandidatu opozicije doživela je fijasko i sada će opozicione partije umesto jednog imati verovatno čak šest pretedenata za funkciju predsednika Srbije. Vladajuća koalicija će, sa druge strane, prvi put od petooktobarskih… »

Poruka veterana: U okruženju se budi fašizam i ustaštvo, treba nam jedinstvo a ne protesti vojske i policije (video)

Pravda 10.02.2017
Savez boračkih organizacija Republike Srbije "SABOR" održaće u subotu 11. februara 2017. godine sa početkom u 11:55 časova, ispred zgrade MUP-a u Beogradu, skup "Za jedinstvo naroda u očuvanju bezbednosti Srbije". Dejan Marjanović, predsednik… »