Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Blokirana najvažnija Trampova odluka: Besneo na Tviteru, Hilari ga ismevala!

Pravda 10.02.2017
Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. Na ovu odluku odmah je reagovao i predsednik Tramp… »

Drugi prijem u beloj kući: Abe došao kod Trampa i doneo na hiljade novih poslova!

Pravda 10.02.2017
Japanski premijer Šinzo Abe stigao je danas po podne u Belu kuću, gde ga je dočekao američki predsednik Donald Tramp. Abe je, posle britanske premijerke Tereze Mej, drugi strani zvaničnik koga je Tramp primio otkako je 20. januara zvanično stupio na… »

Putin odlučio: Slovenija odlično mesto za sastanak s Trampom

Pravda 10.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu obnovljeni nakon perioda njihove degradacije, ali da to ne zavisi samo od ruske nego i od američke strane. „Rusko-američki odnosi su u… »

Novi savez džihadista: Rušimo Asada, oslobodićemo celu Siriju!

Pravda 10.02.2017
Vođa novog saveza islamističkih frakcija u Siriji, koji uključuje bivši ogranak Al Kaide, obećao je da će pojačati napade na sirijsku snage i saveznike. Kako je naveo, cilj je rušenje sirijskog predsednika Bašara al Asada. Vođa džihadističkog… »

Turci navaljuju: Peskov laže, Rusi znali tačno gde je naša vojska!

Pravda 10.02.2017
Generalštab Turske je saopštio da je na vreme obavestio rusku stranu o tome da se turski vojnici nalaze na mestu koje je nenamerno bombardovala ruska avijacija. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je ruska avijacija… »

Evo zašto se britanci boje svakog ruskog čamca: Brodovi tek izazivaju paniku

Pravda 10.02.2017
Britanski tabloid The Sun je objavio u kakvom se ozbiljnom problemu nalazi Kraljevska flota, pozivajući se na izvore iz ministarstva odbrane. Problem je sledeći, praktično nijedna podmornica naoružana krilatim raketama ''Tomahavk'' u Kraljevskoj… »

Iran slavi tradiciju: Vijore se sirijske zastave i skandira "Smrt Americi"! (uživo)

Pravda 10.02.2017
U Iranu su počele svečanosti povodom 38. godišnjice islamske revolucije. Šetnja se održava u mnogim gradovima u zemlji. Iranske agencije navode da šetnje prati skandiranje „Smrt Americi!“. Iranska Vlada za vreme ovakvih događaja pokazuje… »

Tramp i Abe poručili Kini: Prolazimo kroz Južno kinesko more milom ili silom!

Pravda 10.02.2017
U Vašingtonu su se danas sastali američki predsednik Donald Tramp i njegov japanski kolega Šinzo Abe. Oni su nakon prvog sastanka u Ovalnoj sobi dali zajedničku izjavu u kojoj su se dotakli i bezbednosti na Pacifiku. Osim standardne osude na račun… »

Peskov oštro: Erdoganove reči nemaju veze s realnošću!

Pravda 10.02.2017
Turski predsednik je tokom jednog od svojih obraćanja javnosti izjavio da je Rusija okupirala delove Sirije, a u izveštajima Turske armije, položaji Sirijske armije oko Al Baba se sve češće pominju kao "položaji ruske strane". Predstavnik Kremlja… »

Tek će da prsne: Turci ušli u Al Bab, Sirijska armija stigla na južnu kapiju grada! (video/mapa)

Pravda 10.02.2017
Kompleksna situacija na severu sirijske pokrajine Alepo preti da se pretvori u mesto direktnog obračuna sirijskih i turskih snaga. Turska vojska i njima lojalni sirijski "pobunjenici", kojima se danas pridružila i novoformirana koalicija Ahrar al Šam… »