Izvor: RTS arhiva vesti 10.02.2017

Može li Priština da formira vojsku?

RTS 10.02.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je šefu Unmika da Beograd očekuje od te organizacije da nastavi svoj mandat u Pokrajini. Dačić za RTS kaže da Priština nema pravo po Rezoluciji 1244 da formira vojsku i da će se Srbija boriti protiv… »

Abadi traži od Trampa da izbriše Irak iz uredbe

RTS 10.02.2017
Irački premijer Hajder el Abadi tražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da se Irak izbriše sa sporne liste zemalja navednih u Trampovoj izvršnoj uredbi, kojom se državljanima sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom… »

Posle ukidanja imuniteta uhapšen poslanik Tomislav Sauh

RTS 10.02.2017
Bivši šef kabineta Zorana Milanovića, Tomislav Sauh, uhapšen je ubrzo nakon što mu je Sabor ukinuo poslanički imunitet zbog afere "Dnevnice", javili su hrvatski mediji. Advokat Tomislava Sauha, Aleksandra Horvat izjavila je za N1 da se njen klijent… »

Ljubiša Beara preminuo u nemačkom zatvoru

RTS 10.02.2017
Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, haški osuđenik Ljubiša Beara (78), preminuo je u zatvoru u Berlinu. Beara je umro juče u zatvoru u Nemačkoj, gde je izdržavao doživotnu kaznu zatvora po presudi za genocid u… »

Rodoljub Drašković kupio "Vršačke vinograde"

RTS 10.02.2017
Preduzeće "Vršački vinogradi" prodato je po ceni od 575 miliona dinara koncernu "Svislajon Takovo", koje je u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića. Očekuje se da će ugovor sa novim vlasnikom biti potpisan naredne nedelje. Za kupovinu… »

Frensis Bojl: Izetbegović je odbio moje savete oko revizije

RTS 10.02.2017
Podnosilac tužbe BiH protiv Srbije Frensis Bojl izjavio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović odbio njegove savete u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu u vezi sa tužbom BiH protiv… »

Iranci gazili zastavu SAD tokom proslave godišnjice revolucije

RTS 10.02.2017
Građani Irana proslavili su 38. godišnjicu Islamske revolucije okupljanjima širom zemlje i masovnim demonstracijama na kojima su učesnici gazili zastavu SAD. Predsednik Hasan Rohani nazvao je "problemom" novu američku administraciju na čelu s… »

NALED uručio priznanja "Reformator godine"

RTS 10.02.2017
Od 100 preporuka Vladi šta da uradi da bi olakšala poslovanje u Srbiji, protekle godine ispunjeno ih je šest, četiri manje od proseka ranijih godina, rečeno je na predstavljanju Naledove devete Sive knjige sa 100 preporuka i rešenja. Najveći… »

Bajruševićevoj pet godina zatvora, Kertes oslobođen

RTS 10.02.2017
Specijalni sud u Beogradu osudio je na pet godina zatvora Bojanu Bajrušević zbog krijumčarenja cigareta u Srbiju od 1996. do 2001. godine, dok je oslobodio ostale optužene, među kojima je i nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes… »

Dačić i Palmer: Odnosi dve zemlje dobri, perspektiva napretka

RTS 10.02.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se sa Metju Palmerom, direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt departmentu. Ivica Dačići i Metju Palmer su ocenili da su odnosi dve zemlje dobri i sa perspektivnom daljeg napretka… »