Izvor: RTV arhiva vesti 10.02.2017

Abadi traži od Trampa da izbriše Irak iz uredbe

RTV 10.02.2017
BAGDAD - Irački premijer Hajder al Abadi tražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da se Irak izbriše sa sporne liste zemalja navedenih u Trampovoj izvršnoj uredbi, kojom se državljanima sedam zemalja sa većinskim muslimanskim… »

Dačić: Vojska Kosova ne može biti formirana bez glasova Srpske liste

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave o formiranju Vojske Kosova novi faktor nestabilnosti i dodao da vlasti na Kosovu ne mogu da donesu takvu odluku u Skupštini Kosova bez glasova poslanika Srpske liste… »

Dinar slabiji, kurs 123,96

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,9600 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

Ljubiša Beara preminuo u nemačkom zatvoru

RTV 10.02.2017
SARAJEVO, BANJALUKA - Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, haški osuđenik Ljubiša Beara (78) preminuo je u zatvoru u Berlinu. Beara je umro juče u zatvoru u Nemačkoj, gde je izdržavao doživotnu kaznu zatvora po… »

Revizija presude protiv Srbije ne može biti pokrenuta u ime BiH

RTV 10.02.2017
SARAJEVO - Zahtev za reviziju presude protiv Srbije ne može biti pokrenut u ime BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. "Kolega Ivanić i ja smo Izetbegoviću jasno rekli da se revizija ne može tražiti u ime države BiH", rekao je Čović… »

Rohani: Zažaliće ko upućuje pretnje Iranu

RTV 10.02.2017
TEHERAN - Predsednik Irana Hasan Rohani poručio je danas povodom 38. godišnjice Islamske revolucije da će svako ko upućuje pretnje iranskom narodu zažaliti. "Iranskom narodu se treba obraćati sa poštovanjem. Iranski narod će učiniti da zažali… »

Vučić i Dačić razgovarali sa Palmerom

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarali su u Beogradu na odvojenim sastancima sa direktorom za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD-a Metjuom… »

NALED: Zorana Mihajlović "reformator godine"

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović danas je uručena nagrada "Reformator 2016" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvođenje… »

Bajruševićevoj zatvor, Kertes oslobođen

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora Bojanu Bajrušević zbog krijumčarenja cigareta u Srbiju od 1996. do 2001. godine, dok je oslobodio ostale optužene među kojima je i nekadašnji direktor Savezne uprave carina… »

Medvedev čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio čestitku premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva povodom nacionalnog praznika Republike Srbije Dana… »