Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Abadi traži od Trampa da izbriše Irak iz uredbe

RTV 10.02.2017
BAGDAD - Irački premijer Hajder al Abadi tražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da se Irak izbriše sa sporne liste zemalja navedenih u Trampovoj izvršnoj uredbi, kojom se državljanima sedam zemalja sa većinskim muslimanskim… »

Rohani: Zažaliće ko upućuje pretnje Iranu

RTV 10.02.2017
TEHERAN - Predsednik Irana Hasan Rohani poručio je danas povodom 38. godišnjice Islamske revolucije da će svako ko upućuje pretnje iranskom narodu zažaliti. "Iranskom narodu se treba obraćati sa poštovanjem. Iranski narod će učiniti da zažali… »

Mogerini administraciji SAD: Ne mešajte se u politiku EU

RTV 10.02.2017
BRISEL - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini upozorila je danas administraciju Donalda Trampa da se "ne meša" u evropsku politiku, posebno posle izjave američkog predsednika u kojoj je hvalio Bregzit. "Mi se ne… »

Panika u Briselu zbog nestanka struje

RTV 10.02.2017
BRISEL - Brisel je noćas bio u mraku pošto je u belgijskoj prestonici nestala struja, a mediji navode da je kvar otklonjen u ranim jutarnjim časovima i ponovo uspostavljeno snabdevanje električnom energijom u skoro svim delovima grada. U pitanju je… »

Njujork: Zapalio se avion prilikom poletanja

RTV 10.02.2017
NJUJORK - Tokom poletanja sa aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku zapalio se avion za Buenos Ajres. Kako prenosi RT, povređenih nije bilo u ovom incidentu. Pošto se zapalio motor aviona, na mesto nezgode najpre su pozvani vatrogasci. Vatrogasna služba… »

Orban optužio Sorosa za tajni uticaj na politiku u Mađarskoj

RTV 10.02.2017
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da grupe koje finansira američki milijarder Džordž Soros pokušavaju tajno da utiču na politiku u Mađarskoj. On je naveo da su organizacije pod kontrolom Sorosa, koji je inače mađarskog… »

N.Zeland: 400 kitova se nasukalo na ostrvu

RTV 10.02.2017
VELINGTON - Dobrovoljci na Novom Zelandu bore se sa vremenom u pokušaju da spasu što više jedinki od 400 pilot kitova koliko ih se nasukalo na Južnom ostrvu, javlja danas Bi Bi Si (BBC). Pilot kitovi su se, u jednom od najgorih slučajeva te vrste… »

NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

RTV 10.02.2017
MOSKVA - NATO razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je u intervjuu za ruski list "Izvestija", ocenio da aktivnosti Alijanse u blizini ruskih… »

Snežne padavine u SAD onesposobile severoistok

RTV 10.02.2017
BOSTON - Severoistočni deo SAD našao se pod više od 30 centimetara snega, duž koridora Njujork - Boston, javlja AP. Oluja je došla nakon što su temperature skočile na oko 10 stepeni, donoseći skoro prolećno vreme. Desilo se mnogo saobraćajnih… »

Klizište u Indoneziji odnelo 12 žrtava

RTV 10.02.2017
BALI - Zbog obilnih padavina u letovalištu Bali u Indoneziji krenulo je klizište koje je zahvatilo nekoliko sela, prilikom čega je poginulo 12 ljudi, među kojima troje dece, javlja AFP. "Obilna količina padavina pokrenula je klizišta u tri sela i 12… »