Izvor: Srbija danas arhiva vesti 10.02.2017

Haški optuženik Ljubiša Beara preminuo u nemačkom zatvoru

Srbija danas 10.02.2017
Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske bio je haški osuđenik. Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, haški osuđenik Ljubiša Beara (78) preminuo je u zatvoru u Berlinu. DODIK… »

Večeras je pomračenje Meseca: Evo zašto ne smete da imate danas bračne odnose

Srbija danas 10.02.2017
Postoje stvari koje nikako ne bi trebalo raditi na pomračenje Meseca. Na nebu nas večeras očekuju fantastični astronomski događaji. Prvo će malo pre ponoći početi pomračenje Meseca, a zatim će nekoliko sati kasnije biti vidljiva kometa 45P, koja… »

Savez boračkih organizacija Republike Srbije održao konferenciju za novinare

Srbija danas 10.02.2017
Za jedinstvo naroda u očuvanju bezbednosti Srbije. U petak, 10. februara u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, Savez boračkih organizacija Republike Srbije "SABOR" održao je konferenciju za novinare povodom organizacije skupa "Za jedinstvo naroda… »

Proverite da li je vaš! Ovi ajfoni se povlače iz prodaje - zbog problema sa baterijom!

Srbija danas 10.02.2017
Epl negira da je to u pitanju, ali... Kompanija Epl (Apple) je saopštila će povući 88.000 iPhonea 6S, ali se negira rizik od eksplozije i samozapaljenja. Program povlačenja započet je još u novembru 2016. godine, kada je otkriven problem sa… »

Smrzavanju konačno kraj: Od ponedeljka toplo sa temperaturama od 5 stepeni

Srbija danas 10.02.2017
Jutarnja temperatura od minus četiri do nule. U Srbiji će danas biti hladno, u većem delu malo i umereno oblačno i suvo osim Timočke Krajine gde će biti oblačno uz provejavanje slabog snega, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena. DA… »

Tanja Miščević: Spremni smo za otvaranje sva tri poglavlja!

Srbija danas 10.02.2017
Poglavlja 20, 26 i 29 treba da budu otvorena krajem februara, početkom marta... Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da bi poglavlja 20, 26 i 29 uskoro mogla da budu otvorena, dodajući da se istvoremeno radi i na… »

Vučić razgovarao sa palmerom: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima

Srbija danas 10.02.2017
Sastanku prisustvovao američki ambasador Kajl Skot. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD-a Metju Palmer konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dveju država… »

Vulin i komitet Mathauzen: Hrvati hoće da prekroje istoriju, Jasenovac nije bio radni logor

Srbija danas 10.02.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i generalni sekretar Međunarodnog komiteta Mathauzen zaključili su da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije u pogledu uloge ustaša u nacizmu. Ministar za rad… »

Otvoreno pismo vuku kostiću: Ne znamo ko je ubica njegovog oca, ali znamo da je on ubica nečijeg deteta! (foto)

Srbija danas 10.02.2017
Otvoreno pismo slavnom glumcu šokirao je Srbiju. Jedna fotografija Vuka Kostića na društvenim mrežama potresla je region. "Ne znamo ko je ubica njegovog oca, ali znamo da je on ubica nečijeg deteta", napisao je Goran Jovanović iz Podgorice pored… »

Odalović: Ako zahtev Srbije bude odbijen, Haradinaju može da sudi Specijalni sud za zločine OVK

Srbija danas 10.02.2017
Ukoliko je posao rađen ispravno, sigurno je da mogu vrlo lako da prikupe dokaze za zločine Haradinaja - kaže Odalović. Generalni sekretar Ministrastva spoljnih poslova Veljko Odalović ocenio je danas da čak i ako Francuska odbije zahtev Srbije za… »