Izvor: Studio B arhiva vesti 10.02.2017

Afera dnevnice trese HR, Milanović: Nije ovo sud iz 1945.

Studio B 10.02.2017
Hrvatski sabor ukinuo je danas poslanički imunitet Tomislavu Sauhi, bivšem šefu kabineta Zorana Milanovića, zbog afere „Dnevnice“, a nekadašnji hrvatski premijer je izjavio da je „politički i moralno odgovoran, ali pravno ne“. Poslanici su… »

Čović: Rekli smo Izetbegoviću, revizija ne može u ime BiH

Studio B 10.02.2017
Ivanić i Čović upozorili Izetbegovića da reviziju presude protiv Srbije ne može pokrenuti u ime Bosne i Hercegovine. Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da su srpski član Predsedništva Mladen Ivanić i on upozorili… »

Ðorđević pozvao sindikate da pitanja rešavaju razgovorom

Studio B 10.02.2017
Ministar odbrane Zoran Ðorđević ponovo je danas pozvao predstavnike vojnih sindikata da socijalna pitanja rešavaju zajedničkim razgovorima, u okviru zakona i ekonomskih mogućnosti države, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Ðorđević je… »

Ukinuta obustava plovidbe na Dunavu i Savi kroz Srbiju

Studio B 10.02.2017
Zbog poboljšanja hidrometeoroloških uslova i preduzimanja svih potrebnih mera borbe protiv leda, od danas je ukinuta obustava plovidbe na celom toku Dunava i Save kroz Srbiju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na… »

Pojačan vetar u košavskom području, posebno u Banatu

Studio B 10.02.2017
Iz AMS S vozače upozoravaju na pojačan vetar u košavskom području i na jače bočne udare koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena. Najači su u južnom Banatu na području Vršca, Banatskog Karlovca, Novog Sada… »

Bez grejanja deo Novog Beograda

Studio B 10.02.2017
Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda na grejnom području toplane „Novi Beograd ”, na deonici koja se nalazi u zoni raskrsnice Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta, danas od 9 časova bez grejanja je deo potrošača iz… »

Radovi na vodovodnoj mreži na Paliluli u ponedeljak

Studio B 10.02.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Palilula u ponedeljak, 13. februara, od 8 do 18 sati bez vode će biti potrošači u Ulici vojvode Micka Krstića i predškolske ustanove „Biseri” i „Plavi čuperak”. U navedenom periodu… »

Uplata prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do 14. februara

Studio B 10.02.2017
Sekretarijat za javne prihode Grada Beograda obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu. Iznos poreske obaveze koju treba… »

Orban:Soroš želi da tajno utiče na mađarsku politiku

Studio B 10.02.2017
Mađarski premijer Viktor Orban je danas izjavio da grupe koje podržava finansijer Džordž Soroš i njegova imperija žele da tajno utiču na mađarsku politiku. Orban je u govoru o stanju nacije rekao da Soroševe organizacije rade na tome da dovedu… »

Svi ambasadori SAD na Z.Balkanu ostaju do isteka mandata

Studio B 10.02.2017
Drugim rečima, ambasadori SAD iz regiona neće biti vraćeni u zemlju dekretom, već ostaju do isteka mandata, mada se gotovo svima mandat završava krajem ove ili početkom seledeće godine. Tramp je, naime, još u decembru, odmah posle izbora za… »